spin. Gade pressechef har bedt politiet gå ind i sagen om jægerlækken, hvor journalist Christoffer Guldbrandsen (billedet) siger, at pressechefen lækkede hemmelig viden.
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

spin. Gade pressechef har bedt politiet gå ind i sagen om jægerlækken, hvor journalist Christoffer Guldbrandsen (billedet) siger, at pressechefen lækkede hemmelig viden.

Danmark

Pressechef pudser politiet på journalist

Forsvarsministerens spindoktor beder politiet om at gå ind i lækagesag.

Danmark

Sagaen om, hvem der stod bag jægersoldat-lækagen i 2007 forsætter.

Jakob Winther, der er forsvarsminister Søren Gades pressechef, beder nu politiet om at gå ind i sagen omkring lækagen.

LÆS ARTIKEL

Jacob Winthers advokat Hans Sønderby Christensen siger til Ritzau, at anmeldelsen skyldes, at »Christoffer Guldbrandsen i medierne har rettet udokumenterede beskydninger mod Jacob Winther for i 2007 at have lækket fortrolige oplysninger til pressen om danske jægersoldaters udstationering i Irak«.

Guldbrandsen advokat har tidligere sagt, at han havde fået forelagt en lydoptagelse, der »utvetydigt dokumenterer, at Jacob Winther er ophavsmand til den i medierne omtalte læk vedrørende udstationering af jægersoldater i Irak i 2007«.

Pressechefen bruger sin position som embedsmand
Når Jakob Winther beder politiet om at rejse sagen, skyldes det Jakob Winthers position som embedsmand. Det siger hans advokat Hans Sønderby Christensen.

»Når man er embedsmand, så har man en særlig hjemmel i straffeloven, så man kan kræve at politiet gør det nødvendige - altså forestår sagen«, siger han til politiken.dk og uddyber.

»Politiet kan undersøge sagen, og så kan de rejse tiltale mod Guldbrandsen, i stedet for at Jakob Winther selv skal stævne«.

Den mulighed har man ikke som privat. Her skal man selv fremlægge sin sag for retten.

LÆS ARTIKEL

Det vil altså sige, at det nu er politiet der undersøger sagen. De afhører vidner, tjekker beviser og ser om tiltalen kan holde, fortæller Hans Sønderby Christensen.

Forventer I, at politiet rejser tiltale?

»Ja, det forventer vi at politiet gør«, siger han.

Længere tids pres
Jakob Winthers nye skridt i sagen kommer efter, at han i længere tid er blevet presset fra flere sider til at påbegynde en retssag mod Christoffer Guldbrandsen.

Således har flere politikere været ude og efterlyse en politianmeldelse, så man kan finde ud af, hvem der lækkede oplysningerne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce