Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pressechef: Jeg misinformerede om læk

Søren Gades pressechef siger til politiken.dk, at han misinformerede DR om, at jægerkorpset skulle stå bag læk.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var forkert, da Forsvarsministeriets pressechef Jacob Winther over for DR påstod, at Jægerkorpset havde lækket information til medierne, som bragte korpsets egne soldater i fare.

Det siger han til politiken.dk, efter at DR som tophistorie i tv-avisen til aften bragte optagelser fra et tre måneder gammelt researchinterview, hvor pressechefen siger netop det.

LÆS ARTIKEL

»Jeg står ikke inde for det, jeg siger i tv-avisen. Jeg ved godt, at det lyder mærkeligt. Jeg kan huske, jeg havde samtalen, men jeg kunne ikke huske, præcis hvad der blev sagt, og hvordan det foregår«, siger Jacob Winther til politiken.dk.

»Når jeg sidder her nu og hører det her og tænker mig om, har jeg ikke den viden. Jeg beklager over for DR og ikke mindst jægerkorpset, at jeg får givet det håndfaste indtryk, at jeg har en viden om, hvor TV 2 har det fra - for det har jeg faktisk ikke«, siger Jacob Winther.

Finder på at anklage jægerkorpset
Han fortæller at researchinterviewet med DR foregår på et tidspunkt, hvor han er på ferie med familien, og sagen om Jægerbogen ruller.

»Jeg var flad på alle batterier og var på en længe planlagt ferie med familien. På første dag ringer DR, og det er en lang samtale. Jeg er uforberedt, og vi snakker forbi hinanden et par gange, og jeg kan ikke sige andet, end at jeg ikke ved, hvad der går galt«.

LÆS ARTIKEL

Er det det vi andre kalder en hvid løgn?

»Det kan det have været. Jeg vil selvfølgelig ikke sige at jeg sidder og lyver...«

Men er det noget du finder på i situationen?

»Det må det jo være. På det tidspunkt har jeg ikke tænkt på den sag i to et halvt år. Nu har jeg fået en langt bedre erindring om det, og så kan man stykke et forløb sammen. Det kunne jeg ikke i Tyrkiet med min familie«.

Winther: Jeg kan fortsætte som pressechef
Orienterede du Søren Gade, om at du havde sagt til DR, at det var jægerkorpset?

»Nej, nej, nej. Det gjorde jeg ikke. Når jeg hører samtalen på DR, kan jeg høre, at jeg sagde det på den måde, men jeg kan ikke sige, hvorfor jeg sagde det sådan«.

LÆS ARTIKEL

Når du fortæller noget direkte usandt om jægerkorpset som pressechef i Forsvarsministeriet, får det så konsekvenser for om du kan bestride din stilling?

»Det kan jeg ikke fortælle dig. Det er en baggrundssnak, jeg har med en journalist...«.

Ja, men det har lige været i pressen som tophistorie i tv-avisen, hvor du siger noget, som du nu anerkender er fuldkommen usandt. Kan du fortsat bestride stillingen som pressechef i Forsvarsministeriet?

»Det er der andre end mig, der må vurdere«.

Hvad synes du selv?

»Det synes jeg godt jeg kan«.

Så hvor stammer lækken fra, hvis det ikke er Jægerkorpset?

»He he... Det ved jeg jo ikke«.

Dyrby: Vi beskytter vores kilder

Politiken.dk har også talt med TV 2's nyhedschef Michael Dyrby.

Han har ingen kommentarer til de oplysninger, som Jacob Winther nu har dementeret - at TV 2 skal have hørt om jægersoldatmissionen fra korpset selv.

»Jeg har ingen kommentarer, undtagen at TV 2 altid beskytter sine kilder«, siger Dyrby.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden