Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

PET: Overfaldsmand har terrorforbindelser

Somalier, der forsøgte at dræbe Jyllands-Postens tegner, har tætte forbindelser til terrororganisation.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 28-årige somalier, der har forsøgt at dræbe tegneren Kurt Westergaard, har tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab ligeså vel som al-Qaeda-ledere i Østafrika.

Sådan lyder det fra Politiets Efterretningstjeneste (PET).

»Drabsforsøget på tegneren Kurt Westergaard er efter PET’s opfattelse terrorrelateret. Den anholdte har ifølge PET’s oplysninger tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaeda ledere i Østafrika, ligesom han mistænkes for under ophold i Østafrika at have været involveret i terrorrelaterede aktiviteter«, skriver PET i pressemeddelelsen og fortsætter:

Ros til sikkerheden

»Den anholdte har ligeledes været en del af et terrorrelateret netværk med tilknytning til Danmark, som gennem længere tid har været genstand for PET’s efterforskning, uden at dette dog har sammenhæng med tegneren Kurt Westergaard.

Ifølge chefen for PET, Jakob Scharf, bekræfter drabsforsøget mod Jyllands-Postens tegner den terrortrussel, som Danmark er udsat for.

Samtidig roser han sikkerheden omkring Kurt Westergaard, selv om tegneren altså måtte flygte i sikkerhed på sit badeværelse.

LÆS ARTIKEL

»De sikkerhedsforanstaltninger, som har været indført for at beskytte Kurt Westergaard, har vist sig effektive, og det har på denne baggrund været muligt at afværge overfaldet på Kurt Westergaard«, siger Jakob Scharf

»Den konkrete sag understreger vigtigheden af, at PET’s løbende overvågning og efterforskning rettet mod terrorrelaterede netværk suppleres af effektive sikkerhedsforanstaltninger i forhold til mulige terrormål«, lyder det fra PET-chef Jakob Scharf.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden