PET: Overfaldsmand har terrorforbindelser

Somalier, der forsøgte at dræbe Jyllands-Postens tegner, har tætte forbindelser til terrororganisation.

Danmark

Den 28-årige somalier, der har forsøgt at dræbe tegneren Kurt Westergaard, har tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab ligeså vel som al-Qaeda-ledere i Østafrika.

Sådan lyder det fra Politiets Efterretningstjeneste (PET).

»Drabsforsøget på tegneren Kurt Westergaard er efter PET’s opfattelse terrorrelateret. Den anholdte har ifølge PET’s oplysninger tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaeda ledere i Østafrika, ligesom han mistænkes for under ophold i Østafrika at have været involveret i terrorrelaterede aktiviteter«, skriver PET i pressemeddelelsen og fortsætter:

Ros til sikkerheden

»Den anholdte har ligeledes været en del af et terrorrelateret netværk med tilknytning til Danmark, som gennem længere tid har været genstand for PET’s efterforskning, uden at dette dog har sammenhæng med tegneren Kurt Westergaard.

Ifølge chefen for PET, Jakob Scharf, bekræfter drabsforsøget mod Jyllands-Postens tegner den terrortrussel, som Danmark er udsat for.

Samtidig roser han sikkerheden omkring Kurt Westergaard, selv om tegneren altså måtte flygte i sikkerhed på sit badeværelse.

LÆS ARTIKEL

»De sikkerhedsforanstaltninger, som har været indført for at beskytte Kurt Westergaard, har vist sig effektive, og det har på denne baggrund været muligt at afværge overfaldet på Kurt Westergaard«, siger Jakob Scharf

»Den konkrete sag understreger vigtigheden af, at PET’s løbende overvågning og efterforskning rettet mod terrorrelaterede netværk suppleres af effektive sikkerhedsforanstaltninger i forhold til mulige terrormål«, lyder det fra PET-chef Jakob Scharf.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce