Lars Løkke Rasmussen: Trusler er helt uacceptable

Statsministeren udtrykker medfølelse med Pia Kjærsgaard efter anholdelser.

Danmark

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det helt uacceptabelt at politikere trues.

Det sker efter at fem personer i dag blev anholdt i forbindelse med efterforskningen af et brev til Dansk Folkeparti, hvor en anonym person navngiver de fem i forbindelse med påstande om at de skal have truet DF's leder Pia Kjærsgaard på livet.

LÆS ARTIKEL

De fire er siden løsladt, hvorimod den femte stadig tilbageholdes i en ikke-relateret sag. Sigtelserne efter paragraf 266 om trusler opretholdes fortsat, men politiet har vurderet at det ikke har beviser til en varetægtsfængsling.

»Jeg vil gerne udtrykke min medfølelse med Pia Kjærsgaard og hendes nærmeste i lyset af den meget ubehagelige situation, som de har oplevet«, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen.

PET assisterede politiet i anholdelser Det vides ikke hvad der står i det anonyme tip om de fem til Dansk Folkeparti, udover at det beskylder de fem sigtede for at have truet partilederen på livet.

LÆS ARTIKEL

Partiet valgte rutinemæssigt at videresende det til politiet som partiet altid gør med de jævnlige trusler mod partiets politikere.

Det var politiet som valgte at skride til anholdelser bistået af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

»Vi har fået et anonymt tip, hvor den anonyme peger på nogle navngivne personer, og hvor omstændighederne i øvrigt har gjort det nødvendigt for os at reagere«, skriver PET's chef Jakob Scharf i en pressemeddelelse.

LÆS ARTIKEL

Efterretningsvæsenet vil dog ikke ud med, om formuleringen »omstændighederne i øvrigt« betyder at PET i forvejen interesserede sig for en eller flere af de anholdte, eller eventuelt havde andre oplysninger, som bidrog til behovet for en afhøring af de fem navngivne.

Kender ikke anonym anmelders motiv

Ifølge politiken.dk's oplysninger er de fem anholdte medlemmer af det somaliske miljø, men præcis hvad det anonyme brev til DF tilskrev dem af intentioner mod Pia Kjærsgaard (DF) vides endnu ikke.

Det vides heller ikke, om politiet har sporet den anonyme afsender eller har viden om motivet for at tilskrive de fem sigtede trusler på livet mod højre-politikeren.

»Det er vigtigt at understrege, at det endnu er for tidligt at fastslå, om der er belæg for disse trusler«, skriver PET.

Hverken ransagninger eller afhøringer af de fem sigtede kunne bevise hvorvidt det anonyme tip talte sandt om de fem, hvorfor de fem altså ikke er varetægtsfængsles i sagen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden