Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anholdt i trusselssag er kendt af PET

Kilder siger, at fængslet i trussels-sagen mod DF's leder har kontakt til terrorgruppe.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst en af de fem somaliske personer, som i går blev anholdt for at stå bag trusler mod Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, er kendt af Politiets Efterretningstjeneste (PET), erfarer Politiken.

Mens politiet i går løslod fire af de fem personer efter nogle timers tilbageholdelse, blev den femte mand, en 37-årig somalier, i aftes varetægtsfængslet til 3. marts, sigtet for pengeforfalskning. Ved en ransagning tidligt torsdag morgen fandt politiet i hans lejlighed på Østerbro i København 50 falske 500-kronesedler. Et stort hul i hoveddøren vidnede i går om ransagningen.

Tæt kontakt til somalisk terrorgruppe
Manden er selvlært imam, underviser i den somaliske moske i Københavns Nordvestkvarter og beskyldes af moderate somaliere for at radikalisere børn og unge.

Kilder i Østafrika har tidligere forklaret til Politiken, at han er kendt som en ’reaktionær skriftklog’ med tæt kontakt til den somaliske terrororganisation Hisbul Islam, der kæmper side om side med en anden somalisk terrororganisation, al-Shabaab, mod regeringen i Somalia.

Det var netop al-Shabaab, som ifølge kenyansk efterretningstjeneste havde rekrutteret den dansk-somaliske mand, som for nylig overfaldt bladtegneren Kurt Westergaard i hans hjem i Århus.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden