Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vold. Bademestre udsættes for vold og trusler af de badende gæster. Billedet er fra Øbrohallen i København, hvor man ifølge daglig leder Claus Pedersen er sluppet for de groveste episoder.
Foto: LINDA JOHANSEN (arkiv)

Vold. Bademestre udsættes for vold og trusler af de badende gæster. Billedet er fra Øbrohallen i København, hvor man ifølge daglig leder Claus Pedersen er sluppet for de groveste episoder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Temperamentet koger over i svømmehallen

Bademestre forfølges af svømmehalsgæster, siger fagforening.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ituskårne bildæk og smadrede vinduer i hjemmet.

Det er i stigende grad oplevelsen for bademestre og andet personale i de danske svømme- og badeanstalter, når de har oplevet diskussioner med gæsterne på arbejdspladsen.

Irettesættelser af både teenagere og forældre udvikler sig oftere til håndgemæng. I de værste tilfælde bliver diskussionen ført ud af svømmehallen og videre hjem på personalets privatadresse.

For eksempel har en bademester oplevet at få baldret en rude i sit hus efter en diskussion med en badegæst, fortæller formanden for Dansk Svømmebadsteknisk Forening, Carsten Larsen.

Han fortæller desuden om en anden episode, hvor en ansat oplevede at få skåret sine dæk itu.

Problemet er stigende Tendensen med vold og trusler mod personalet i svømmehallerne har været stigende i de seneste år. Det bekræfter arbejdsmiljøkonsulent i FOA, Charlotte Bredal.

»Jeg har registreret et stigende antal sager, som netop involverer bademestre og andet svømmehalspersonale«, siger hun.

Forældre og unge
Hos FOA, der er svømmepersonalets fagforening, er der endnu ikke registreret officielle statistikker, som bekræfter tendensen. Men Charlotte Bredal bakkes op af Carsten Larsen.

»Vi har fået rapporter om alt fra forældre, der ikke kan forstå, at de ikke må bade 'lille Ole' i jakkesæt eller nederdel, til unge knægte, der vil springe ud fra tremeter-vippen sammen. Når de efterfølgende bliver irettesat af vores personale, så opstår konflikten«, siger Carsten Larsen.

Brug for uddannelse
Han mener desuden, at der er behov for mere uddannelse for svømmehalspersonalet, da brugerne i dag også laver andet end at bade i svømmehallen.

»I dag er det ikke længere nok 'bare' at være uddannet livredder. Svømmehallerne arrangerer i dag jo alt fra wellness-arrangementer til fødselsdage«, siger formanden for Dansk Svømmebadsteknisk Forening, Carsten Larsen.

Kortere lunte

Ifølge Carsten Larsen er lunten hos badegæsterne blevet markant kortere.

Han ser i den forbindelse en klar sammenhæng mellem den stigende vold i det omkringliggende samfund og antallet af vold- og trusselsepisoder i svømmehallerne.

Og det er dog ikke kun i svømmehallen, at personalet har oplevet den stigende vold. Som politiken.dk tidligere har fortalt, er det en tendens, som også politifolk, parkeringsvagter og buschauffører kan nikke genkendende til.

LÆS OGSÅ

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden