Kultur. »Rumænerne er skruppelløse«, sagde Ove Dahl blandt andet i Politiken i går. Arkivfoto.
Foto: Arkiv. Jan Grarup

Kultur. »Rumænerne er skruppelløse«, sagde Ove Dahl blandt andet i Politiken i går. Arkivfoto.

Danmark

Drabschef beklager kommentar om rumæneres kultur

Efter kritik og politianmeldelse beklager drabschef Ove Dahl nu udtalelser og siger, at rumænere ikke har en særlig kriminalitetskultur.

Danmark

Drabschefen i Københavns Politi fortryder sine generaliserende udtalelser om østeuropæere og kriminalitet.

»Jeg skal derfor beklage, hvis jeg er kommet til at udtale mig specifikt om eksempelvis rumænere, eller at mine udtalelser er blevet tolket i den retning«, hedder det i en udtalelse fra Ove Dahl.

Efter en rumænsk mands drab på en stewardesse på et hotel i København sagde Ove Dahl blandt andet til dagbladet Politiken, at »rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur«.

Fokus på problem

Drabschefen understreger, at meningen var at sætte fokus på det stigende problem med kriminelle, der kommer fra blandt andet Østeuropa.

Han erkender at have sagt, at de tilrejsende udenlandske kriminelle ofte står bag en mere afstumpet kriminalitet end den, man hidtil var været vant til.

»Dog skal jeg understrege, at jeg hverken kan eller vil tillægge navngivne nationaliteter en særlig kriminalitetskultur i den forbindelse«, skriver Ove Dahl i sin beklagelse.

Den radikale næstformand, Zenia Stampe, har varslet en politianmeldelse af Ove Dahl. Hun mener, at han har overtrådt straffelovens paragraf, der forbyder forhånelse af mindretal.

LÆS MERE

Men Ove Dahl forsikrer både hende og offentligheden om, at han ikke arbejder ud fra forudsætninger, »der på nogen måde har racistiske undertoner eller på anden vis er i strid med straffelovens paragraf 266 b«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden