Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Rumænsk. Næstrformand i det Radikale Venstre, Zenia Stampe (tv) har anmeldt  drabschef Ove Dahl (th) for overtrædelse af racismeparagraffen.
Foto: MORTEN LANGKILDE OG JAN GRARUP /Morten Langkilde

Rumænsk. Næstrformand i det Radikale Venstre, Zenia Stampe (tv) har anmeldt drabschef Ove Dahl (th) for overtrædelse af racismeparagraffen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radikal næstformand anmelder drabschef

Drabschef Ove Dahl har udtalt sig racistisk om østeuropæere, mener Zenia Stampe.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl, er gået for vidt.

Det mener næstformand i Det Radikale Venstre, Zenia Stampe, der har indgivet anmeldelse af Ove Dahl for overtrædelse af den såkaldte racismeparagraf (Straffelovens paragraf 266 b).

Zenia Stampe er vred over den måde, Ove Dahl har omtalt rumænske kriminelle på. Drabschefens udtalelser er faldet på baggrund af det ekstremt voldelige rovmord mandag aften på den 42-årige norske stewardesse Vera Vildmyren på hotel SAS Radisson på Amager.

LÆS ARTIKELRadisson-mord: rumæner er multikriminel

Den radikale næstformand hæfter sig især ved følgende udtalelser af Ove Dahl i Politikens lørdagsudgave:

»De åbne grænser gør, at vi bliver overrendt af østeuropæere. Det er et kæmpe problem. De begår bankrøverier, hjemmerøverier, grove tyverier, tiggeri, butikstyveri - alt«.

Og videre: »Rumænerne er skrupelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur«.

Ifølge Zenia Stampe gør Ove Dahl med disse udtalelser sig skyldig i en overtrædelse af Straffelovens paragraf 266 b, dvs. 'offentligt eller med fortsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering'.

Zenia Stampe uddyber: »Ove Dahl er med til at legitimere racistisk motiverede overfald, såkaldte hatecrimes. På den måde risikerer han jo at skabe kriminalitet frem for at forebygge kriminalitet. Politiet er til for at forebygge kriminalitet og skabe tryghed. Men med sådanne udtalelser skaber han utryghed - både hos herboende østarbejdere og danskere. Det er ingen tjent med«.

Den radikale politiker tilføjer »Rumænerne deler vores aviser ud og reparerer hullerne i vores veje. Det er simpelthen ikke anstændigt, at de skal beskyldes for at være røvere og mordere. Alle danskere er jo heller ikke mordere, bare fordi vi har én Peter Lundin«.

Ove Dahl: Jeg har udtalt mig generelt Forelagt oplysningen om Zenia Stamps anmeldelse siger Ove Dahl til politiken.dk:

»Jeg har udtalt mig generelt om de østeurpæiske banders kriminelle adfærd her i Danmark. Hvordan Politiken har udlagt dette, kan jeg ikke vide, da jeg ikke har set avisen«.

Nu, hvor du er gjort bekendt med politianmeldelsen, kan du jo tage hen i din kiosk og købe avisen?

»Det har jeg slet ikke råd til. Jeg ser normalt ikke Politiken«.

Hvad mener du om, at der er indgivet politianmeldelse mod dig?

»Det har jeg ingen mening om. Jeg lader det være helt op til statsadvokaten, hvad der videre skal ske«, siger Ove Dahl.

Drabschefen leder efterforskningen i sagen mod den 58-årige drabstiltalte rumæner, der efter få dages flugt i Sverige meldte sig til politiet i Malmø og siden blev overdraget til danske politifolk. Fredag forklarede han i Dommervagten omstændighederne omkring drabet på den norske stewardesse. Rumæneren erkender uagtsomt drab, men nægter sig skyldig i overlagt mord.

Dahl: Der mangler ressourcer

I Politikens fredagsudgave siger han videre om de østeuropæiske kriminelle:

»Det er serbere og andre fra Balkan, og det er især rumænere. Det er meget omfattende, og det har vi slet ikke ressourcer til at klare. Men det fortjener mere opmærksomhed«.

Til Tv2News lørdag uddyber Ove Dahl:

»Det er både øst- og sydeuropæiske kriminelle, men også sydamerikanere. Vi taler om en uhørt grov voldskriminalitet, som udøves med en præcision og en afstumpethed, vi er ikke er vant til i Danmark. De kommer, fordi græsset er grønnere her, og de rejser også herfra igen«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden