Jordskælv rammer Jylland

Et jordskælv ramte klokken 22.09 Nord- og Vestjylland. Styrken var 4,7 på Richterskalaen.

Danmark

Ifølge Seismologisk Center for Europa og Middelhavet måler skælvet 4,7 på Richter-skalaen.

DOKUMENTATIONSe målingen af jordskælvet her(eksternt link - på engelsk)

Skælvet havde sit epicenter 45 km nordvest for Thyborøn og kunne mærkes over store dele af Jylland.

Midt- og Vestjylland Politi siger til Ritzau, at de er blevet »lagt ned« af telefoner fra folk i et bælte fra Ringkøbing til Thisted, der fortæller om jordrystelser.

Det er stadig uklart, om skælvet har givet skader. Foreløbig er der ikke meldinger om andre skader en revnet mur og et væltet fjernsyn.

Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Epicentret lå den gang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland.

Flest rystelser i Thy Ifølge lektor Bo Holm Jacobsen fra Geologisk Institut på Aarhus Universitet er det befolkningen i området omkring Thy, der vil mærke de fleste rystelser fra jordskælvet.

»Det er i Thy, at de er hårdest ramt«, fortæller Bo Holm Jacobsen.

Jordskælvet er i puslingestørrelse
Ifølge jordskælvseksperten er jordskælvet ikke stort nok til at forårsage alvorlige skader.

»Det er i puslingestørrelse, og det vil sige, at folk mærker det. Det kan være, at der et par huse, der slår revner. Nogle mærker det på den måde, at stolen gynger lidt til, eller at glas falder ned fra bordet«, fortæller Bo Holm Jacobsen.

Jordskælvet mærkes i Norge

Det er ikke kun vest- og nordjyder, der har mærket rystelserne fra jordskælvet. Politiken.dk har netop fået henvendelse fra en læser i Norge.

»Vi mærkede os godt skælvet hos os i Hauge i Dalane, nordvest for Kristiansand, Norge. Det rystede svagt, og kunne høres i ca. ni sekunder, ca kl. 22.09 norsk tid.«, skriver Mona Lobekk Ånestad til politiken.dk fra Norge.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce