»For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som Islams tørklæde«, siger Søren Krarup.
Foto: Finn Frandsen

»For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som Islams tørklæde«, siger Søren Krarup.

Danmark

DF: Muslimsk tørklæde er det samme som hagekorset

Dansk Folkepartis Søren Krarup sammenligner nu direkte muslimske kvinders tørklæde med hagekorset. Det sker efter kandidat fra Enhedslisten har proklameret, at hun vil bære tørklæde i Folketinget.

Danmark

Dansk Folkeparti skærper nu tonen mod landets muslimer.

Partiets indfødsretsordfører, Søren Krarup, sammenligner det tørklæde, som muslimske kvinder skal bære ifølge Koranen, med nazisternes hagekors.

»For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som Islams tørklæde«, siger han.

Vil bære tørklæde
Det er sagen om folketingskandidat fra Enhedslisten, Asmaa Abdol-Hamid, der har fået Søren Krarup til at fare i flint.

Hun har tidligere udtalt, at hvis hun bliver valgt til Folketinget, vil hun bære tørklæde.

Søren Krarup sammenligner overfor Politiken.dk islam med nazismen.

Totalitær ideologi
»Tørklædet symboliserer en totalitær ideologis krav om, at alle der ikke deler dens synspunkter og holdninger, er vantro, og de bør rettelig omvende sig, og hvis de ikke vil det, så de skal udryddes. Er det et symbol, vi bryder os om at sende fra Folketingets talerstol?«, spørger Krarup.

Asmaa Abdol-Hamid er kendt som tv-vært på DR 2 programmet Adam og Asmaa og arbejder til dagligt som socialrådgiver.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce