Statsministeriets reklamefilm 'Tronfølgeloven skal til afstemning' ligner ned i detaljen den engelske komiker Harry Enfields sketch 'Women Know Your Limits'.

Statsministeriets reklamefilm 'Tronfølgeloven skal til afstemning' ligner ned i detaljen den engelske komiker Harry Enfields sketch 'Women Know Your Limits'.

Danmark

Tronfølge-kampagne planket fra engelsk komiker

Statsministeriets reklame, der skal få danskerne til at stemme om at ændre tronfølgeloven, er kopieret fra en engelsk komiker.

Danmark

Det er nemmere at få øje på lighederne end forskellene mellem Statsministeriets tronfølge-reklamefilm og en film lavet af den britiske komiker Harry Enfield.

Begge film er i sort-hvid 1950'er-stil og viser et muntert middagsselskab af gammeldagsklædte mænd og kvinder.

I de to film klippes mellem mændene om bordet, der i begge film pludselig forvandler smil til karikerede nedadvendte mundvige.

I begge film blander en mørkhåret kvinde sig i mændenes samtale og kommer med en bemærkning, der taler mændende imod, hvorefter mændende bliver rasende.

Begge film ender med at vise en alternativ slutning: De mørkhårede kvinder bedyrer, at de slet ikke har forstand på, hvad selskabets mandlige del taler om. Mændene roser kvinderne for deres fortryllende og skrøbelige væsen.

Reklamefirma tavs Det er reklamefirmaet Kunde & Co, som har lavet reklamefilmen 'Tronfølgeloven skal til afstemning' for Statsministeriet.

Filmen skal få danskerne til at stemmeurnerne 7. juni og give deres 'ja' eller 'nej' til ændringen af tronfølgeloven i grundloven.

Men hos Kunde & Co vil man endnu ikke ville udtale sig om filmens mange ligheder med den engelske sketch, og heller ikke om de har betalt ophavsret til den britiske komiker Harry Enfield.

Statsministeriet bekræfter inspiration

Statsministeriet bekræfter imidlertid over for politiken.dk, at Kunde & Co. har fortalt ministeriet, at de har ladet sig inspirere af det engelske forlæg.

Ifølge Statsministeriet har Kunde & Co. forsikret dem om at ophavsretten skulle være i orden, men ministeriet har ikke set dokumenation for dette.

Enfields comedy-sketch 'Women: Know Your Limits' kan i dag ses på YouTube og blev oprindelig vist på BBC.

Statsministeriets reklamefilm 'Tronfølgeloven skal til afstemning' er ligeledes tilgængelig på YouTube og på kampagne hjemmesiden www.tronfoelge.dk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce