Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Solgt. Grunden på Jagtvej 69 har ikke været et guldæg for hverken Faderhuset eller dets kreditor Ventureinstituttet. Næste forsøg på at skabe profit på den gamle ungdomshusgrund tilflader et ukendt 'udviklingsselskab'.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Solgt. Grunden på Jagtvej 69 har ikke været et guldæg for hverken Faderhuset eller dets kreditor Ventureinstituttet. Næste forsøg på at skabe profit på den gamle ungdomshusgrund tilflader et ukendt 'udviklingsselskab'.

Danmark

Investeringsselskab: Vi ejer Jagtvej 69 - lidt endnu

Ungdomshusgrunden er dog allerede solgt videre, men ikke til Knud Foldschack.

Danmark

Investeringsselskabet Ventureinstituttet bekræfter, at det ejer grunden Jagtvej 69, hvor Ungdomshuset lå, indtil det blev revet ned af Faderhuset.

Grunden er dog allerede formelt solgt videre til et 'udviklingsselskab', og skødet skifter derfor igen hænder det øjeblik, den meget forsinkede tinglysningsproces går formelt igennem og et kontant beløb er modtaget.

LÆS OGSÅ

Advokat for Fonden Jagtvej 69 Knud Foldschack er til gengæld ikke køberen, siger direktør i Ventureinstituttet Dines Dueholm.

Foldschack sagde i går til politiken.dk, at han forhandler om grunden, men det har altså været forgæves.

»Den her grund når ikke at tilhøre mit selskab særlig lang tid, for den er allerede afhændet til anden side. Der ligger en underskrevet salgsaftale til et udviklingsselskab, hvor den eneste betingelse for salget er, at jeg først bliver den tinglyste ejer«, siger Dines Dueholm, som ikke vil sige mere om hverken køber eller salgspris.

»Fordi der er så mange parter i den her sag, har vi givet håndslag på ikke at sige mere, før handelen er formelt gennemført«, siger direktør Dines Dueholm.

Faderhuset betalte grund for gæld
Han fortæller, at den hidtidige ejer Faderhuset ganske rigtig har lånt adskillige millioner kroner af Ventureinstituttet, som den kristne frimenighed ikke har kunnet betale tilbage.

I stedet tilbød Faderhuset at overdrage grunden Jagtvej 69 til Ventureinstituttet - investeringsselskabet var nemlig hovedpantindehaver, det vil sige havde sikkerhed i i grunden.

Ventureintuttet sagde ja til at overtage grunden for to-tre måneder siden, og siden har selskabet ventet på, at handelen også bliver formelt tinglyst og fremgår af tingbogen.

Det er bare ikke sket endnu. Tinglysningssystemet har været ramt af store forsinkelser, siden det blev centraliseret i Hobro, og processen har taget langt længere end de lovformelige ti dage.

»Den største hovedpine i den her sag er, at tinglysningssystemet ikke fungerer. Så vi ved reelt ikke, hvor vi er i processen«, siger direktøren.

Udviklingsselskab overtager omgående
Det har dog ikke hindret Ventureinstituttet i at kigge sig om efter en køber, da selskabet ikke selv vil bygge på grunden, som det finder problematisk, blandt andet af »politiske årsager«.

Medier og politikere er meget opmærksomme på, hvad der sker med den, ligesom de tidligere brugere af Ungdomshuset frygtes at ville sabotere den kommende ejers brugsmuligheder.

Derfor er selskabet gået efter et salg det seneste års tid, lige fra Ventureinstituttet havde gennemskuet, at grunden ville ende som deres.

Der har undervejs været et antal følere fra diverse interesserede, deriblandt Knud Foldschack.

Men det eneste konkrete og skriftlige tilbud på grunden er altså kommet fra et ikke nærmere defineret 'udviklingsselskab'.

Sælger Jagtvej 69 med underskud
For at begrænse sine tab, har Ventureinstituttet sagt top til kontanterne midt i finanskrisen, hvor rigtig mange gældstagere ender med at overdrage deres grunde og ejendomme til investeringsselskabet, fordi de ikke kan betale tilbage.

»Vi får et ganske ærgerligt og betydeligt tab på den her sag, fordi vi har valgt at sælge den til en, der vil betale kontant for grunden«, siger Dines Dueholm, som definerer tabet som »en del millioner«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det tab havde jeg ikke forudset for tre år siden. Dertil kommer, at værdien af grunden under de her forhold har været håbløst foringet - der kan komme en masse komplikationer. Bare det at du ringer og spørger viser, at den er anderledes end alle mulige andre grunde, jeg har handlet«, siger han.

Jagtvej 69 på vej mod ukendt fremtid

Vedrørende fremtiden for grunden siger Dines Dueholm, at han ikke ved, hvad 'udviklingsselskabet' vil med den.

Hvis der skal bygges, kræver det tilladelse, og det er også uklart, om grunden reelt kan bruges kommercielt, om ikke andet på grund af ungdomshusaktivisternes levende interesse for dens skæbne.

Udviklingsselskabet har sandsynligvis købt den for at sælge den videre med profit - det kan også ske ved lade den stå nogle år, indtil økonomien vender.

Køberen betalte kontant, så reelt er eneste løbende udgift ved at have den, at der skal betales ejendomsskat til Københavns Kommune.

»De vil prøve at finde nogle værdier i den her ejendom og sælge den videre. Jeg har forstået på køberen, at det er et rent udviklingsselskab, som udelukkende interesserer sig for at løse den her gordiske knude, som jeg ikke rigtig har talent for at løse«, siger direktøren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce