Danmark

Kuppet borgmester erkender lovbrud

Rygter om socialbedrageri førte til politianmeldelse af fhv. S-borgmester

Danmark

En sag, der begyndte med rygter om socialbedrageri, har sat stemningen på nulpunket hos Sociademokraterne i Glostrup.

Sagen handler om den tidligere borgmester Søren Enemark, der overraskende tabte borgmesterposten ved valget i november i fjor.

»Det er en alvorlig sag, som meget snart vil blive drøftet i den socialdemokratiske byrådsgruppe«, siger S-medlem af økonomiudvalget og miljøudvalget, Freddie Rose, til politiken.dk.

Et hårdt slag for Socialdemokraterne Men Socialdemokraternes leder i Glostrup, Peter Sørensen, er rystet over sagen.

»Det Søren har foretaget sig er helt uacceptabelt. Kommunernes Landsforening (KL) har konkluderet, at der er sket en overtrædelse af loven«, siger Peter Sørensen til lokavisen Folkebladets netavisudgave.

Det er et hårdt slag for de lokale socialdemokrater og for Peter Sørensen personligt.

»Det her er en katastrofe for socialdemokratiet. Jeg er dybt skuffet, efter den opbakning, jeg har givet ham (Enemark,red.), at han så laver sådan noget. Ved konstitueringen, sagde jeg, at den eneste i salen, der med rank ryg og med rette kunne kalde sig borgmester, var Søren. Så viser det her sig. Det gør ondt«, siger Peter Sørensen til Folkebladet.

Den forhenværende borgmester er blevet politianmeldt for brud på persondataloven, idet han har indrømmet at have søgt personlige oplysninger om et andet byrådsmedlem Charlotte Brangstrup, der i dag er løsgænger efter at have forladt SF umiddelbart efter kommunalvalget i november sidste år.

»Det er korrekt, at jeg er kommet til at søge nogle oplysninger i CPR-registeret. Det var på baggrund af nogle ondsindede rygter på Facebook. Det er forkert, og jeg beklager det«, siger Søren Enemark til berlingske.dk.

Han afviser, at han skulle have videregivet oplysningerne til andre.

Partiets gruppe tager afstand
Søren Enemark kritiseres også af sine partifæller i Glostrups kommunalbestyrelse. Det fremgår af den pressemeddelse, som S-gruppen udsendte efter et ekstraordnært kommunalbestyrelsesmøde i går.

LÆS ARTIKELKommunalbestyrelse politianmelder eks-borgmester for at snage

»Socialdemokraterne tager klart afstand fra brud på forvaltningsloven og persondataloven«, hedder det i pressemeddelelsen.

Den forurettede politiker i den spegede sag er den tidligere SF'er Charlotte Brangstrup, som umiddelbart efter kommunalvalget forlod sin gruppe og pegede på venstremanden John Engelhardt som ny borgmester.

Hetzagtige beskyldninger om socialbedrageri
Borgmesterskiftet udløste en strøm af voldsomme personlige beskyldninger mod Charlotte Brangstrup. Ifølge lokalavisen Folkebladet var der tale om en regulær 'hetz', hvor det blev mere end antydet, at Brangstrup var socialbedrager, fordi hun i de senere år har skiftet adresse flere gange.

Kommunernes Landsforening (KL) har konkluderet på baggrund af en undersøgelse af sagen, at Søren Enemark har overtrådt loven ved at bede om at få udleveret fortroligt materiale, som han sandsynligvis har videregivet.

Borgmester John Engelhardt siger i en erklæring efter gårsdagens ekstraordinære byrådsmøde :

Hovedpersonerne var ikke til stede

»Det er en meget kedelig situation for os alle i kommunen. En enig kommunalbestyrelse har besluttet at politianmelde Søren Enemark, fordi der er uafklarede forhold, som kun en politimæssig undersøgelse kan afklare. Jeg er glad for, at det er en samlet kommunalbestyrelse, der samtidig udtaler misbilligelse af det, der indtil nu beviseligt er sket. Vi håber, politiet vil foretage en meget hurtig undersøgelse«.

Hverken Charlotte Brangstrup eller Søren Enemark deltog ved sagens behandling i Økonomiudvalget og siden Kommunalbestyrelsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden