Åbenmundet kommunaldirektør mister jobbet

Kolding siger farvel til kommunens mangeårige kommunaldirektør, Ingemann Olsen, efter grove beskyldninger mod kommunalt ansatte for dårlig arbejdsmoral.

Danmark

Landets mest erfarne og længst siddende kommunaldirektør er fratrådt sin stilling i Kolding.

Aftrædelsen kommer efter kommunens mangeårige kommunaldirektør, Ingemann Olsen, har beskyldt kommunalt ansatte for dårlig arbejdsmoral.

»Vi har brug for en ny kommunaldirektør, der kan sætte en ny retning og lede Kolding Kommune igennem de kommende års udfordringer«, siger borgmester Jørn Pedersen (V) i en pressemeddelelse.

Efterlyste anden arbejdsmoral 64-årige Ingemann Olsen kom tidligere på ugen med en række kontroversielle udtalelser til Jyllands-Posten.

LÆS ARTIKEL

»Det er onde ord i det moderne Danmark, men der er nogle, der er mere syge og mere pivede end andre. Det er noget, vi skal have fat i. Hvis vi skal have en højere produktivitet i den offentlige sektor, så skal vi have en anden arbejdsmoral og et andet engagement«, sagde han blandt andet.

LÆS ARTIKEL

Udtalelserne vakte stor opsigt og blev afvist af både Koldings borgmester og på Christiansborg.

Aftalen, som Kolding Kommune har indgået med Ingemann Olsen, fritager ham for tjeneste øjeblikkeligt.

På Koldings hjemmeside begrunder man fratrædelse med, at der er behov for nye hænder til nye udfordringer, og Ingemann Olsens udtalelser om kommunale slendrian nævnes ikke med et ord.

Ret til at ytre sig

Koldings borgmester Jørn Pedersen afviser også over for politiken.dk, at udtalelserne har noget at gøre med fratrædelsen.

»Fratrædelsen har selvfølgelig ikke noget at gøre med den frihed, Ingemann Olsen har til at udtale sig«, siger Jørn Pedersen og forklarer, hvad der ligger bag de nye udfordringer.

»Vi står over for nogle enorme økonomisk udfordringer og skal tænke i nye tilgange, ud fra at Ingemann Olsen har leveret en fantastisk indsats i den lange årrække, han har siddet på posten. Men der er behov nogle nye øjne til at se på, hvordan vi tænker i nye baner og kommer ud af krisen«, siger Jørn Pedersen.

Kommunen har i stedet konstitueret økonomi- og personaledirektøren som kommunaldirektør.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce