Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kritiske katolikker vil suspendere sexanklaget præst

Præsten, der beskyldes for seksuelle overgreb, skal på orlov, mener en katolske bevægelse i Danmark.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den aktive katolske præst, der beskyldes for seksuelle overgreb på en messedreng, bør holde pause fra sit job, mens sagen behandles.

Sådan lyder det fra foreningen "Vi er også Kirken", en kritisk reformbevægelse inden for den katolske kirke.

»Præsten burde suspenderes. Eller sendes på orlov eller ferie for at sige det mere mildt. Og det burde han selv tage initiativ til«, siger foreningens formand, Kaare Rübner Jørgensen.

LÆS OGSÅ:

Den katolske kirke kender endnu ikke præstens identitet. Kirkens talsmand i Danmark, Niels Engelbrecht, opfordrer ofret for overgrebene, der skete for cirka 30 år siden, til at henvende sig til kirken.

Foreløbig er han kun stået frem i Berlingske Tidende anonymt.

Skal undersøge sagen

Men selv hvis det sker, er der dog stadig lang vej til en afgørelse på, hvad der skal ske med præsten, fortæller Kaare Rübner Jørgensen.

»Hvis den danske biskop kender den pågældendes navn, så skal præster og jurister internt i kirken undersøge sagen. Når undersøgelsen er færdig, skal materialet sendes til troslærekongregationen i Vatikanet, der så afgør, hvad der skal ske med præsten«, forklarer han.

Og mens denne proces er i gang, bør præsten ikke besidde sit embede, understreger Kaare Rübner Jørgensen.

LÆS OGSÅ:

Hvor lang tid sagsbehandlingen tager, er desuden et åbent spørgsmål. Kaare Rübner Jørgensen er imidlertid ikke i tvivl om, hvad der skal ske med præsten, hvis der er hold i beskyldningerne.

»Så skal biskoppen fyre ham«, lyder det prompte.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden