Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sexovergreb. Niels Engelbrecht, der står op iført grå jakke opfordrer sexmisbrugte til at angive de præster, der har misbrugt dem.
Foto: NANNA KREUTZMANN

Sexovergreb. Niels Engelbrecht, der står op iført grå jakke opfordrer sexmisbrugte til at angive de præster, der har misbrugt dem.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den katolske kirke: Der kommer sikkert flere sager

Talsmanden for den katolske kirke opfordrer ofre til at stå frem.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De ubehagelige sager fortsætter med at vælte ud af skabet hos den katolske kirke i Danmark.

I Berlingske Tidende i dag fortæller en tidligere messedreng, at han blev seksuel misbrugt af sin daværende præst i en katolsk kirke et sted i Danmark.

Præsten er stadigvæk aktiv i den katolske kirke, og Berlingske Tidende har talt med ham.

Han ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til den katolske præst, Niels Engelbrecht, der står i spidsen for udredelsesarbejdet af de 17 verserende sager om præsters sexovergreb på børn, der nu skal advokatundersøges.

LÆS ARTIKEL

Både den tidligere messedreng og den anklagede præst er anonymiseret i artiklen. Det får Niels Engelbrecht til opfordre ofrene til at tænke på, at resten af præstestandens ry og rygte.

»Jeg ville ønske, at de mennesker, der kommer frem med historier også kommer frem med dem, så vi kan gøre noget ved dem, for vi kan jo ikke gøre noget ved en anonym historie om en anonym præst. Samtidig synes jeg også, at de der kommer frem skal tænke på, at der sidder en masse andre præster, der på den måde også bliver mistænkeliggjort«, siger han til TV 2 News her til morgen.

Overgrebene drejer sig ifølge den tidligere messedreng om at hans præst kyssede og berørte ham, da han var 13 år gammel. Derudover bad præsten nogle år senere teenageren om at yde oralsex på ham.

LÆS OGSÅ

Niels Engelbrecht opfordrer den tidligere messedreng til at rette henvendelse til den katolske kirke.

»For det er meget svært at tage sig af anonyme sager, når man ikke ved præcist, hvem det drejer sig om. Så kan man skyde i øst og vest. Vi opfordrer derfor kraftigt den, der har sagt det til at komme til os«, siger den katolske talsmand til Ritzau og understreger, at en henvendelse vil blive behandlet fuldt fortroligt fra kirkens side.

»Hvis vi skal tage os af sagen, er vi nødt til at vide, hvem der siger det. Vi kan ikke gøre noget kun på grundlag af en avisartikel«, fortsætter Niels Engelbrecht.

Flere sager

Sagen om den tidligere messedreng er den 18. i rækken af sager om sexovergreb i den katolske kirke i Danmark, men sagen er den første om en præst, der stadigvæk er aktiv i kirken.

At der kommer flere sager frem, kommer imidlertid ikke bag på Niels Engelbrecht.

»Jeg har hele tiden frygtet, at der er flere sager. Hvis der én sag her, så er der sikkert flere sager med den samme gerningsmand. Sådan er det tit«, siger han.

Den katolske kirke i Danmark består af cirka 35.000 katolikker.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden