Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pædofilianklager overdrages til politiet

Den katolske kirke skal fremover videregive alle henvendelser om pædofileovergreb til politiet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremover vil den katolske kirke i Danmark ikke holde pædofilianklager for sig selv. Nu vil den videregive oplysningerne til politiet.

På et netop afholdt møde mellem talsmand for den katolske kirke, biskop Czeslaw Kozon, og Johan Reimann, politidirektør i København, er det nu aftalt, at den katolske kirke overdrager alle henvendelser om pædofilianklager til Københavns Politi.

LÆS OGSÅ

Det oplyser DR Nyheder.

I alt har 18 mennesker henvendt sig med anklager om overgreb begået af præster fra den katolske kirke. Ifølge kirken er alle sager sandsynligvis forældede i forhold straffeloven.

En række henvendelser om overgreb
I de seneste dage er der i medierne anonymt blevet fremført en række klager over seksuelle overgreb i den katolske kirke i Danmark i 1970’erne og 1980’erne begået af kirkelige medarbejdere, som måske fortsat er i den katolske kirkes tjeneste.

Senest kom det frem, at en tidligere messedreng berettede, hvordan han blev sexmisbrugt af sin præst, da han var barn.

Overgrebene, der blandt skulle omfatte kys, befamling og oralsex, fandt ifølge messedrengen sted for cirka 30 år siden, men da han var psykisk klar til at anmelde overgrebene til politiet, var dette ikke længere muligt: Forældelsesfristen på 10 år ved en række forbrydelser mod børn regnes fra den dag, hvor den forurettede fylder 18 år.

Præsten er fortsat aktiv i den katolske kirke, og sagen sætter dermed spørgsmålstegn ved, om alle kirkens sager vitterligt vedrører præster, der enten er døde eller ikke længere aktive, sådan som kirken hidtil har hævdet.

Politiet tager sig af opgaven

På den baggrund har den katolske kirke opfordret dem, der har været udsat for overgreb, til hurtigst muligt enten at henvende sig direkte til politiet.

LÆS OGSÅ

»Den forurettedes sikkerhed og velbefindende skal være det overordnede hensyn ved mistanke og i den videre behandling«, forklarer pastor Niels Engelbrecht, der står i spidsen for den katolske kirkes særlige beredskabsgruppe til håndtering af seksuelle overgreb og krænkelser.

Den katolske kirke i Danmark består af cirka 35.000 katolikker.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden