Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sexovergreb. Den katolske kirke gav grønt lys for Børnerådets forslag om at gennemføre advokatundersøgelser katolske præsters sexovergreb på børn.
Foto: KREUTZMANN NANNA

Sexovergreb. Den katolske kirke gav grønt lys for Børnerådets forslag om at gennemføre advokatundersøgelser katolske præsters sexovergreb på børn.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Red Barnet: Psykologer bør undersøge præsters sexovergreb

Den katolske biskop støtter, at psykologer inddrages i advokatundersøgelse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den katolske biskop i Danmark, Czeslaw Kozon, bakker op om Red Barnets forslag om, at katolske præsters formodede 17 sexovergreb på børn også bør undersøges af psykologer.

»Det kan kun være godt. Jeg er interesseret i, at det bliver så optimalt for ofrene som muligt «, siger Czeslaw Kozon til politiken.dk

I går blev der ellers kun lagt op til, at de 17 formodede seksuelle overgreb skulle underlægges en advokatundersøgelse.

Efter et møde med Børnerådet sagde den katolske kirke efter flere dages modstand ja til at gennemføre undersøgelsen.

Men det er ikke nok at sætte jurister og advokater til at undersøge pædofilisagerne, advarer børneorganisationen Red Barnet.

»Vi er bekymrede for, at de advokater, der bliver sat til at foretage undersøgelsen, ikke har den børnefaglige viden, der skal til for at undersøge overgrebene og overgrebenes konsekvenser«, siger psykolog hos Red Barnet Kuno Sørensen til politiken.dk.

Han frygter, at overgrebene ikke bliver undersøgt korrekt.

»Risikoen kan være, at de overser psykologisk belastende situationer og kommer til at bagatellisere nogle hændelser. Eller det modsatte. At nogle henvendelser om oplevelser bliver betragtet mere alvorlige, end de er «, mener Kuno Sørensen.

Børnerådet: Red Barnet bør inddrages

Børnerådet, der står bag forslaget om at genneføre en uvildig undersøgelse af pædofilisagerne, mener også, at undersøgelserne skal sikre barnets perspektiv.

Og ligesom Red Barnet mener Lisbeth Zornig Andersen, at det kræver, at fagfolk »med den bedste indsigt« i seksuelle overgreb undersøger sagerne.

Den indsigt mener hun blandt andre, at Red Barnet har.

»Jeg vil opfordre Red Barnet til at kontakte kirken og den advokat, der bliver udpeget, så Red Barnets viden kan blive inddraget «, siger Lisbeth Zornig Andersen.

Foruden beslutningen om at sætte advokater og jurister til at undersøge de mindst 17 pædofilisager gik den katolske kirke med til Børnerådets krav om at oprette en ministeriel task-force, der skal undersøge katolske præsters sex-overgreb.

Den katolske biskop Czeslaw Kozon har tiltro til, at Socialministeriet og Justistsministeriet, der skal sammensætte task-forcegruppen, gør det så godt som muligt.

Under mødet med den katolske kirke i går, lagde Børnerådet vægt på vigtigheden, at task-forcen trækker på viden fra psykologer, terapeuter og andre fagfolk med indsigt i pædofili, fortæller Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden