Øltørst. Bryggeriarbejderne i Carlsberg strejker, fordi de ikke ville finde sig i at blive skåret fra tre til en øl daglig. Arkivfoto.
Foto: SANG TAN/AP

Øltørst. Bryggeriarbejderne i Carlsberg strejker, fordi de ikke ville finde sig i at blive skåret fra tre til en øl daglig. Arkivfoto.

Danmark

Carlsberg-ansatte kræver mere øl

Medarbejdere på bryggeriet Carlsberg strejker, fordi de kun må drikke en enkelt øl i arbejdstiden.

Danmark

Carlsbergs danske lagermedarbejdere er så utilfredse med en ny alkoholpolitik på jobbet, at de har nedlagt arbejdet. Fremover må de nemlig nøjes med at skylle frokosten ned med en enkelt øl, hvor de indtil nu har haft ret til tre. Det skriver business.dk.

Heller ikke hos andre Carlsberg-arbejdere falder tiltaget i god jord, og derfor strejker også chauffører og medarbejdere i produktionen i sympati med lagerarbejderne.

Den eneste mulighed

»Det er korrekt, at vi er ramt af strejke. Vi har lavet den nye alkohol-poltik, fordi vi kan se, at det kun er omkring syv procent af virksomhederne, som tillader at medarbejderne drikke alkohol i arbejdstiden. Derfor har vi fra 1. april indført at medarbejderne godt kan drikke en øl i kantinen til frokost, men det er den eneste mulighed«, siger kommunikationsdirektør i Carlsberg Danmark, Jens Bekke, til business.dk og fortsætter:

»Men medarbejderne mener, at de har en hævdvunden ret til tre øl om dagen. Den nye alkoholpolitik ser de som en brud på den ret«.

Han ved endnu ikke, hvornår medarbejderne igen vender tilbage til jobbet, men han kan fortælle, at arbejdsretten onsdag har erklæret arbejdsnedlæggelsen for ulovlig.

Senere på måneden skal 3F og Dansk Industri tage stilling til sagen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce