Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Ring til Peter K. på 80 60 18 92, hvis du vil tjene 150 kr. sort.
Foto: SKAT

Ring til Peter K. på 80 60 18 92, hvis du vil tjene 150 kr. sort.

Danmark

Skat tilbyder sort arbejde

En amatøragtig annonce i en række supermarkeder tilbyder sort arbejde. 1.107 er indtil videre blevet fristet.

Danmark

Skat tager nye metoder i brug i kampen mod sort arbejde.

Lige nu udgiver de sig for at være 'Peter K.', der tilbyder sort arbejde på opslagstavler på en række offentlige steder.

»Vil du tjene lidt ekstra? Så har vi et job med en god løn. Du kan tjene op til 150 kr. i timen (sort). Ring til Peter K. på 80 60 18 92 og hør nærmere«, lyder opfordringen.

Annoncen har siden tirsdag hængt i en lang række supermarkeder i Odense, Århus og København og på flere ungdomsuddannelser.

Skat på uanmeldt besøg Indtil videre er 1.107 danskere blevet fristet af tjansen og har ringet på nummeret. Her har de fået 'Peter K.' i røret.

»Nå, du har set vores jobtilbud? God hyre, ik? 150 i timen sort, men det fortæller vi ikke til nogen, vel?«, siger den umoralske mandestemme, der pludselig bliver afbrudt af uventet besøg.

Skat i røret
Det er Skat, der kommer på uanmeldt kontrolbesøg, og en kvindestemme tager røret:

»Hallo, det er fra Skat, hvem taler vi med? Du arbejder da ikke sort, vel? Tænk hvis alle gjorde det? Du skal være glad for, at der ikke er 'vis-nummer' på«, truer kvindestemmen fra Skat.

Frækhed kræves

Hos Skat indrømmer kontorchef Hans From, at de står bag den utraditionelle oplysningskampagne. Jobopslagene er en del af en større kampagne, der de kommende uger vil nå ud til de unge.

»Kampagnen er rettet mod de unge, og det kræver, at man er lidt frækkere. Opslagene er med til skabe debat blandt de unge om sort arbejde«, siger Hans From, kontorchef i Skatteministeriet.

Opfordrer I ikke folk til at gøre noget ulovligt?

»Vi har selvfølgelig overvejet, om vi gik over stregen med sådan et 'fake' jobopslag. Men det synes vi ikke, vi gør«, siger Hans From.

De kommende uger vil jobopslagene bliver fulgt op af reklamefilm i fjernsynet og reklamer på busser i de 20 største byer.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce