HEJ. Lene Espersen (K) var til stede, da den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, holdte sin tale under et Nato-møde i Estland.
Foto: VIRGINIA MAYO/AP

HEJ. Lene Espersen (K) var til stede, da den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, holdte sin tale under et Nato-møde i Estland.

Danmark

Da Lene E. endelig mødte Hillary Clinton

Danmarks og USAs udenrigsminister er blevet fotograferet sammen ved et Nato-møde i Estland.

Danmark

Estland blev landet, der fik æren af at huse det længe ventede møde mellem den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, og Lene Espersen (K).

Hillary Clinton og Danmarks udenrigsminister mødtes i dag under et Nato-møde for udenrigsministre i den estiske hovedstad Tallinn, hvor emnerne Afghanistan, atomvåbenstrategi og raketforsvar blev diskuteret

LÆS ARTIKEL

Og denne gang ville Lene Espersen ikke gå glip af mødet med Clinton, så der var sågar udtænkt en plan b, hvis en vis askesky skulle svæve i vejen.

Plan b var at køre til Berlin og flyve derfra til Tallinn.

»Selvom der har været en del afbud, så kommer der alligevel mange vigtige spillere, og jeg forventer faktisk også, at den amerikanske udenrigsminister kommer. Så jeg skal derover«, sagde Lene Espersen inden afrejsen.

Ud over Hillary Clinton blev der også tid til et smil, en snak og et skulderklap til Nato's generalsekretær og Danmarks tidligere statsminister, Anders Fogh Rasmussen.

Upopulær prioritering

Mødet med Hillary Clinton har været længe undervejs.

I påsken droppede Lene Espersen et topmøde om den arktiske regions fremtid, hvor flere store landes udenrigsministre, inklusiv Clinton, deltog.

Espersens afbud kom på grund af en familieferie.

Det udløste en veritabel storm af kritik i medierne, på Christiansborg og fra tidligere danske udenrigsministre.

Der blev stillet spørgsmålstegn ved, om ministeren havde prioriteret fuldstændig forkert ved at rejse til Mallorca frem for at gå til møde med udenrigsministrene fra USA, Canada, Rusland og Norge.

LÆS ARTIKEL

Men efter dagen i dag kan Lene Espersen endelig sætte et flueben på to-do-listen ud for den post, hvor der står: 'Mødes med Hillary Clinton'.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce