Indbrudssag ryster rejsebureauer

Rejsebureau-formand tager afstand fra ansat, der mistænkes for at have medvirket til indbrud hos bortrejste danskere.

Danmark

Formanden for de danske rejsebureauer er rystet over nyheden om, at en kvindelig ansat i rejsebranchen angiveligt har hjulpet tyveknægte med at tømme bortrejste danskeres hjem.

Kvinden blev i dag varetægtsfængslet i to uger ved et lukket grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

»Hold da op - det er godt nok ubehageligt«, siger formand Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening, der repræsenterer 137 danske bureauer og rejsearrangører.

»Jeg kan godt se det kreative i det, men det er selvfølgelig noget, som vi på det kraftigste tager afstand fra«, siger Lars Thykier.

Håndterer følsomme oplysninger Han peger på, at de ansatte hos rejseselskaberne ikke kun håndterer oplysninger om, hvor kunderne bor, og hvor længe de er væk.

De har kendskab til meget personfølsomme oplysninger om kunderne som led i de informationer, en række lande med USA i spidsen kræver for at lukke udlændinge ind i landet.

»Man kan naturligvis ikke forhindre den enkelte medarbejder i at have adgang til den slags data. Men det er klart, at en sådan sag får os til at tænke over, om der er noget vi kan gøre«, siger Lars Thykier.

Første gang

Han mindes ikke nogensinde at have hørt om en tilsvarende sag.

»Jeg er meget overrasket«, siger Lars Thykier.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce