Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

LADCYKEL. Mange børnefamilier bruger de populære ladcykler for at få hverdagen til at hænge sammen. Men de er jaget vildt for professionelle tyve. Arkivfoto af en fredsommelig ladcyklist - med poder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Professionel cykeltyv knaldet på tv

Københavns Politi efterforsker omfattende cykeltyveri efter indslag på TV 2.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV 2's kriminalmagasin Station 2 har afsløret en erfaren cykeltyv, der tilsyneladende har specialiseret sig i at stjæle dyre ladcykler.

Manden erkendte for åben skærm, at han havde stjålet Nihola-cykler, en af de ladcykelmodeller, der er så nødvendige for mange børnefamilier.

Nu er politiet på Station Amager gået i gang med at se nærmere på sagen.

Man vil dog ikke afsløre, hvad man gør for at gribe ind over for manden efter tv-tilståelsen.

LÆS ARTIKELProfessionelle bander kaster sig over cykeltyveri

Dermed efterforsker Københavns Politi som noget ganske sjældent en af de tilsyneladende særdeles professionelle tyve, der bidrager til at gøre det til noget af et lotteri at være ejer af en børnetransport-cykel i hovedstaden.

Københavns Politi meddeler, at der nu er iværksat en konkret efterforskning af cykeltyven.

Cykeltyven blev afsløret, da TV 2's udsendelse Station 2 anbragte en skjult gps-sender på en Nihola-cykel, der rask væk koster over 12.000-15.000 kroner - en solid post på børnefamiliernes budget.

SE UDSENDELSENTV 2 afslører professionel cykeltyv ( eksternt link)

Cyklen blev parkeret i en gade på Amager.

Kriminalmagasinet fulgte via gps'en, hvordan cyklen en sen nattetime blev flyttet og kunne konstatere, at den var blevet båret ind i en stor kassevogn. Tyvene kørte den derefter til et lille værksted, hvor de udskiftede låsen og forfalskede stelnummeret.

Derefter blev den sat ind i en baggård, hvorfra en medskyldig forsøgte at sælge ladcyklen for omkring 8.000 kroner via Den Blå Avis.

SE OGSÅTyveri af cyklen er dit eget problem

Da Station 2 efterfølgende opsøgte cykeltyven, indrømmede manden - hvis navn blev bragt i udsendelsen - at han havde taget cyklen, og at det ikke var første gang, han tog andre menneskers cykler.

Nu går politiet ind i sagen. Imidlertid afslører statistikkerne, at det er et lavt prioriteret felt for politiet.

I 2008 afslørede politiet en tyv, hver gang 300 cykler forsvandt.

Statistikkerne viser, at knap 200 danskere om dagen melder deres cykler stjålet. Opklaringsprocenten skal gøres op i promiller.

LÆSStjæl en cykel - politiet er ligeglad

Politikommissær Lars Borg fra Københavns Politi har tidligere fastslået, at politiet lægger vægt på andre og vigtigere ting end cykeltyverier.

»Selvfølgelig er det en helt klar prioriteringssag. Men vi gør da noget. Når vi laver lygtekontrol, tjekker vi også stelnummeret«, forklarer han.

Fra politiets side tilføjes det samtidig, at problemet kan være vanskeligt at standse, så længe der er danskere, der køber de stjålne cykler.

Sidste år forsvandt godt 80.000 cykler på landsplan. Halvdelen af cykeltyverierne sker i hovedstadsområdet. Og kurven over tyverier af cykler peger opad: Stigningen var sidste år på 14-16 procent i de store byer i forhold til året før.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden