Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Offer. Charlotte N. fik familiens ladcykel stjålet for to måneder siden. Hun efterlyser mere fokus på de mange cykeltyverier.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den Blå Avis: Hvis man vil svindle, kan man svindle

Et åbent cykelregister over stjålne cykler vil være en god ide, mener direktøren for Den Blå Avis.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er umuligt helt at undgå hælervarer.

Sådan lyder det fra Den Blå Avis efter, at TV 2 forleden kunne afsløre, hvordan stjålne ladcykler blev solgt gennem annoncer i Den Blå Avis.

Desværre ser vi af og til folk, der bare overfører penge ud i det blå uden at have anden information end en email og et kontonummer

»Der skal ikke herske tvivl om, at vi ikke vil acceptere handel med stjålne varer, men hvis man vil svindle, kan man også svindle. Det gælder helt generelt, og det gælder desværre også hos os«, siger Claus Andersen, administrerende direktør for Den Blå Avis.

Elektronikken holder øje Hvert år oprettes der 4,2 millioner salgsannoncer på dba.dk. Alt fra cykler, biler og både til dyr, legehuse og computere skifter ejermand efter at have været sat til salg.

Ifølge Claus Andersen overvåger Den Blå Avis ved hjælp af forskellige elektroniske programmer løbende annoncerne for at se, om der skulle være mistænkelige genstande eller opsigtsvækkende lave priser i spil.

Samtidig skal sælgerne aflevere CPR-nummer og andre personlige oplysninger, så vedkommende kan spores, hvis det senere skulle blive nødvendigt.

»Og får vi en konkret henvendelse om, at der er blevet svindlet, hjælper vi naturligvis folk, så de kan gå videre til politiet. Vi følger politiets anvisninger 100 procent«, siger Claus Andersen.

Brug fornuften
Direktøren understreger flere gange, at Den Blå Avis er en handelsplads uden indflydelse på den aftale, som køber og sælger indgår.

»Vi forbinder køber og sælger og ser ikke varerne. Vi er en elektronisk opslagstavle, men det er svært for os helt at forhindre svindel, da vi ikke selv er en del af transaktionen mellem køber og sælger«, siger Claus Andersen.

Han opfordrer køberne til at være vågne og bruge deres sunde fornuft, når de handler på nettet.

Ifølge Claus Andersen bør man som køber af eksempelvis en dyr cykel sørge for at møde sælger ansigt til ansigt og tjekke med politiet, om cyklen er meldt stjålet, inden der betales.

»Det er vigtigt at tage bestik af situationen ved at identificere sælger så godt som muligt. Desværre ser vi af og til folk, der bare overfører penge ud i det blå uden at have anden information end en email og et kontonummer«, siger Claus Andersen.

Efterlyser åbent cykelregister

Han understreger, at langt hovedparten af brugerne er ærlige og redelige og peger på, at politiet kun cirka 20 gange om året retter henvendelse til Den Blå Avis i forbindelse med en svindelsag.

Han opfordrer desuden politikerne til at åbne det register over stjålne cykler, som kun politiet har adgang til i dag.

»Hvis der var et centralregister, hvor man kunne tjekke cyklens stelnummer og se, om den var meldt stjålet, ville det være godt for forbrugersikkerheden og noget, vi som virksomhed også ville benytte os af«, siger Claus Andersen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden