Skudhul. Kuglerne smældede tirsdag aften i Jægersborggade, hvorefter to mænd forsvandt på knalleret. Episoden ligger bag politiets beslutning om en uges visitationszone på Nørrebro.
Foto: THOMAS BORBERG

Skudhul. Kuglerne smældede tirsdag aften i Jægersborggade, hvorefter to mænd forsvandt på knalleret. Episoden ligger bag politiets beslutning om en uges visitationszone på Nørrebro.

Danmark

Nu skal lommerne igen vendes på Nørrebro

Gløderne ulmer under bandekrigen. Politiet indfører visitationszone.

Danmark

Skud, trusler og 'Store A' s løsladelse har igen fået Københavns Politi til omslutte det indre Nørrebro med en visitationszone.

Ifølge lederen af politiets bandeenhed, Jacob Vilner, er stemningen negativ i øjeblikket i området omkring Blågårds Plads på indre Nørrebro i København.

»Det er en vurdering fra politiets side, at bandekonflikten i den seneste tid har flyttet sig, og at en visitationszone kan lægge en dæmper på det«, siger han til politiken.dk.

Zonen giver politiet mulighed for at gennemsøge og vende lommerne på personer, som færdes i området.

Nervøse for bandekrigen Ifølge politiet peger flere forskellige hændelser på Nørrebro på, at fronterne i bandekonflikten i København rører på sig.

Tirsdag aften blev der affyret skud i Jægersborgsgade, der er kendt for at være tilholdssted for Hells Angels og et udbredt hashsalg.

LÆS

Skuddene faldt stort set samme sted i gaden, hvor en betjent i august sidste år blev ramt i maven, og rapperen 'Niarn' strejfet af et skud.

Gerningsmændenes flugt fra stedet på knallert ligner den tidligere skudepisode i gaden.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er lidt nervøse for bandekrigen, men vi hælder mest til, at det er et enkeltstående tilfælde«, siger den centrale efterforskningsleder, Poul Hansen.

»Man ved, at der bliver solgt hash dernede. Men om det er et opgør om markedsandele, det ved vi i øjeblikket ikke«, siger han.

Stemningen er dårlig
Jacob Vilner fra Københavns Politis bandeenhed siger, at Nørrebro på det seneste har været præget af hændelser, der indikerer, at der er »noget undervejs«.

»Vi har kunnet mærke, at stemningen er begyndt at blive rigtig dårlig, og vi er begyndt at se skudsikre veste igen«, siger Jacob Vilner.

Da bandekonflikten var på sit højeste, havde miljøet posteret vagter omkring Blågårds Plads.

Men det har politiet dog ikke registreret endnu i denne omgang.

»Men folk er meget markant ude, som om de holder øje med tingene, og det er jo også et signal om, at der sker et eller andet«, siger Jacob Vilner.

'Store A' er tilbage
Politiet skriver i sin begrundelse for visitationszonen, at skudepisoden i Jægersborggade kan være affødt af, at 'Store A' er vendt tilbage til Blågårds Plads efter sin løsladelse i mandags.

Politiet karakteriserer 'Store A', som en magtfaktor i bandemiljøet.

Politiken.dks kilder i miljøet ved Blågårds Plads bekræfter, at der er en form for 'forhøjet beredskab' i bandemiljøet samt en forventning om, at 'noget' skal ske.

Skrub ud af Nørrebro
Der har også været et tilfælde af trussel med en pistol på Nørrebro, fortæller politiet.

Tirsdag ved 14-tiden kørte en hvid varevogn op til en holdende bil i Korsgade i kvarteret.

Føreren af bilen blev truet med en pistol og bedt om at forlade området.

»Der bliver råbt: skrub ud af Nørrebro, og det kan ikke gå hurtigt nok«, forklarer efterforskningsleder Poul Hansen.

»Føreren af personbilen har henvendt sig til os, og har ikke noget med bandekonflikterne at gøre«, siger han.

Drab i Køge har forbindelse til Nørrebro

Det er første gang i flere måneder, at Københavns Politi etablere visitationszone.

Med i begrundelsen hører også et skuddrab for nylig i Køge, hvor to af de mistænkte blev sporet til Nørrebro og anholdt der.

Foreløbig er politiet ikke kommet videre i opklaringen af gårsdagens skudepisode i Jægersborggade, men den centrale efterforskningsleder, Poul Hansen, er meget interesseret i at høre fra personer, som kan bidrage til opklaringen.

Man kan ringe anonymt til politiets hotline på telefon 35 21 92 50.

Visitationszonen er etableret frem til 28 april.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden