forhør. To betjente holder vagt uden for Københavns Byret i dag, hvor i alt 13 personer med rockertilknytning fremstilles i grundlovsforhør.
Foto: Jens Dresling

forhør. To betjente holder vagt uden for Københavns Byret i dag, hvor i alt 13 personer med rockertilknytning fremstilles i grundlovsforhør.

Danmark

Brian Sandberg sigtet for to drabsforsøg

En fåmælt Sandberg troppede op i byretten. Sigtet for selv at udføre attentat.

Danmark

Toprockeren Brian Sandberg sigtes for to drabsforsøg.

Dels sigtes han for at have planlagt en skudepisode på internetcafeen Surf 'n Play på Rantzausgade 9. oktober sidste år.

Ifølge politiet var der tale om et hævnangreb for, at Brian Sandbergs bil tidligere på aftenen var blevet gennemhullet af skud affyret fra cafeen.

Samtidig sigtes Brian Sandberg også for selv at have været direkte involveret i skudepisoden mod en kiosk på Skelbækgade 11. september sidste år. En mand blev her skudt i benet.

Ingen kommentarer Det var en yderst fåmælt Hells Angels-rocker, der i dag blev fremstillet i byretten. Da Sandberg kom ind, satte han sig ned, kiggede på dommeren og havde i øvrigt ingen kommentarer. Efter udveksling af et par bemærkninger med sin forsvarer forlod han salen.

Sandberg var iklædt karakteristiske lettonede solbriller, hvide sneakers, løstsiddende cowboybukser, sort cap samt en sort dynejakke.

Han vil blive fremstillet igen klokken 14 i dag, beretter politiken.dk's udsendte.

Forud for Sandbergs fremstilling her til formiddag blev også fem andre yngre personer med tilknytning til rockermiljøet fremstillet.

Dommeren har valgt at lukke dørene med henvisning til, at de sigtede via pressens referater ville have mulighed for at samstemme deres forklaringer.

Sandberg har tidligere fungeret som livvagt for HA-talsmand Jørn Jønke Nielsen, ligesom han selv været udsat for flere drabsforsøg.

Medstifter af AK81

Brian Sandberg deltog i sin tid i oprettelsen af AK81 i et forsøg på at sætte hårdt mod hårdt over for de indvandrerbander, der i stigende grad har sat sig på blandt andet det københavnske hashmarked.

En anden af de i alt 13 anholdte er desuden sigtet i sagen om drabsforsøget ved internetcafeen Surf 'n Play.

I går anholdte Københavns Politi 13 personer med tilknytning til HA/AK81. Det skete efter flere måneders massiv efterforskning. En er allerede varetægtsfængslet, da han blev fremstillet i grundlovsforhør allerede i går eftermiddags. I alt sigtes de 13 personer for fem drabsforsøg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce