Bush gav Fogh en køretur, da den danske statsminister var ankommet til Camp David. - Foto: AP
Foto: CHARLES DHARAPAK

Bush gav Fogh en køretur, da den danske statsminister var ankommet til Camp David. - Foto: AP

Danmark

Fogh på besøg hos Bush i Camp David

Som den første danske statsminister blev Fogh i dag modtaget på den amerikanske præsidents landsted.

Danmark

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) landede lidt efter klokken ni amerikansk tid på den amerikanske præsidents landsted Camp David nord for Washington.

George W. Bush modtog sammen med sin hustru, Laura Bush, selv den danske statsminister, da denne trådte ud af en helikopter sammen med sin hustru, Anne-Mette Fogh Rasmussen.

Planlagt cykeltur
Det er femte gang, de to statsledere trykker hænder. Men det er det første gang, at en dansk statsminister besøger den amerikanske præsidents landssted.

Med sig havde det danske statsministerpar også deres søn, Henrik Fogh Rasmussen, og dennes amerikanske hustru, Christina. Henrik Fogh Rasmussen bor selv i USA.

Efter landingen skulle Anders Fogh Rasmussen og George W. Bush holde en times møde, hvor blandt andet Guantanamo, Irakkrig og Iran var på dagsordenen, skriver Ritzau.

Herefter er planlagt en cykeltur i området og et privat middagsarrangement.

Godt navn i USA
De kommende dage følger en række besøg på den amerikanske vestkyst, hvor det især er Danmarks kommercielle interesser, der skal plejes.

»Danmark har et overordentligt godt navn i USA, og det kan vi ligeså godt forsøge at drage fordel af«, sagde Anders Fogh Rasmussen ifølge Ritzau torsdag aften på en briefing med den danske presse.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce