0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Masser af fejl i kommunale dagpengesager

Når kommunerne fratager borgere deres sygedagpenge, sker det i en tredjedel af tilfældene på et forkert grundlag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I stadig flere tilfælde skyldes det fejl i sagsbehandlingen, når kommunerne fratager borgere sygedagpengene og i stedet henviser dem til kontanthjælp.

Det viser tal fra Den Sociale Ankestyrelse, og politikere fra både regeringspartierne og oppositionen har derfor bedt beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) om at undersøge sagen.

Hver tredje sag behandles igen
I gennemsnit bliver en tredjedel af de afgørelser, kommunerne træffer, enten omstødt eller sendt tilbage til fornyet behandling.

SF's socialordfører, Thomas Krog, kalder det oprørende, at mange mennesker uforskyldt og uberettiget får frataget forsørgelsesgrundlaget, fordi kommunerne begår så mange fejl.

»Min fornemmelse siger mig, at kommunerne er økonomisk pressede og træffer de her afgørelser, fordi de rammer en gruppe borgere, som ofte er så dårligt stillede, at de ikke magter at råbe op«, siger han.

Hjort ser på sagen - efter pinse
Beskæftigelsesministeren ønsker ikke at udtale sig. Men ifølge Radioavisen lod han gennem sin pressesekretær forstå, at han vil se på sagen efter pinsen.

Venstres arbejdsmarkedsfører, Jens Vibjerg, undrer sig over, at det ifølge ankestyrelsens statistik virkelig ser så galt ud med sagsbehandlingen i en række kommuner.

»Har de for travlt? Er der ikke nok politisk fokus på spørgsmålet i hverdagen? Det er nogle af de spørgsmål, som man må stille«, mener Jens Vibjerg.

SF: Sæt kommuner under social administration
SF's Thomas Krog har kaldt beskæftigelsesministeren i samråd. Han mener, at kommuner med særligt høje fejlprocenter bør sættes under 'social administration'.

»Jeg har især kendskab til Nordjyllands Amt. Her er andelen af afgørelser, der omstødes, steget fra 18 pct. i 2002 til 54 pct. i 2005. De aktuelle tal viser, at problemet desuden er størst i områder som Sønderjylland, Ringkøbing Amt og Bornholm. Altså udkantområder med en hårdt presset økonomi«, siger han.

/ritzau/

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce