0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kokken og Jomfruen får påtale for dårlig mørbrad

Cateringfirmaet Kokken og Jomfruen får påbud om at sikre, at folk ikke bliver syge af maden. To selskaber fik serveret rådden oksemørbrad.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

13 gæster ved en konfirmation i Herning blev syge, da de Store Bededag spiste af en rådden oksemørbrad leveret af et cateringfirma.

Senere samme dag serverede firmaet oksemørbrad for et andet selskab, men en kok blandt de 66 gæster vurderede, at kødet var uspiseligt. Han reddede dermed sandsynligvis en del af gæsterne fra at blive syge, skriver JydskeVestkysten.

Kødet blev smidt væk, men efter at have undersøgt en prøve af gæstemaden konstaterede fødevareregionen, at kødet var råddent.

Der skal procedurer til
Maden kom fra cateringfirmaet Kokken og Jomfruen, som nu vil stille sin kødleverandør til ansvar.

Men det er ikke nok, fastslår tilsynsførende Michael Provstgaard fra Fødevareregion Syd i Vejle.

»Et cateringfirma skal have procedurer, der sikrer, at folk ikke bliver syge af at spise maden. Og det får Kokken og Jomfruen nu et påbud om at sørge for«, siger Michael Provstgaard.

/ritzau/

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce