Vi har desværre intet billede af Esbjergs mange talenter - så her er i stedet et fra byens havn. - Arkivfoto: Lars Skaaning
Foto: Lars Skaaning

Vi har desværre intet billede af Esbjergs mange talenter - så her er i stedet et fra byens havn. - Arkivfoto: Lars Skaaning

Danmark

Esbjerg 'Årets By' 2006

Esbjergs mange tilbud til unge, kreative talenter sikrede den vestjyske by titlen 'Årets By'.

Danmark

Med et væld af gode muligheder til unge musikere, billedkunstnere, balletdansere, skuespillere og idrætsudøvere løb Esbjerg med titlen 'Årets By, som blev uddelt for 42. gang i denne weekend.

Temaet var i år talentpleje - forstået som 'hvad landets byer gør for sine talenter'.

Ivrig debat
Landsbyen Klejtrup ved Hobro var også i spil, efter at de 750 indbyggere havde samlet materiale om byen i en mappe.

De mange nomineringer vakte ivrige diskussioner i juryen.

Musikmanager John Aagaard var imponeret over arbejdet, men indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var ikke overbevist.

»Klejtrup laver en masse aktiviteter og skaber rum for de unge, men det er noget andet, vi går efter. Esbjerg har fat i noget af det rigtige«, siger han.

Ungdomssangere og minister enige
Alle otte dommere endte med at pege på Esbjerg.

I panelet sad foruden indenrigsministeren og musikmanageren også ungdomsredaktør Svend Skytte, håndboldspiller Jan Paulsen, ungdomssangerne Anne Gadegaard og Kåve Pour, Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Carsten Juste og musikmanager Phillip Lundsgaard.

Det var Esbjergs mange tilbud til unge talenter, der gav dem prisen på 100.000 kroner. Byen tilbyder gratis undervisning til spirende malere, landets første eliteklasse i idræt til 7.-10. klasse samt resultatskabende musikundervisning.

Det er Morgenavisen Jyllands-Posten, der arrangerer konkurrencen. Sidste gang Esbjerg blev kåret til Årets By, var i 1997.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce