0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ung front mod velfærdsudspil

De forkælede 68'ere går som sædvanlig fri, når regningen skal betales, lyder det fra de toneangivende politiske ungdomsorganisationer. De unge er taberne i regeringens velfærdsudspil, lyder kritikken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

De unge kommer til at betale for en del af regningen for fremtidens velfærd, mener de politiske ungdomsorganisationer. - Foto: Jens Dresling

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bendt Bendtsen (K) har sagt, at man ikke skal smide regningen for fremtidens velfærd i børneværelset. De politiske ungdomsorganisationer mener, at VK i stedet har valgt at lægge fakturaen i kollegieværelset.

Ungdomspolitikerne peger på, at Folketingets politikere har valgt at tilgodese de ældre i spillet om regningen for fremtidens velfærdssamfund, skriver Jyllands-Posten.

»68'erne går fri«
»Hele 68-generationen går fri. Den har haft det bedste af begge verdener og når lige at komme på efterløn, inden reformen strammer til«, siger formanden for Konservativ Ungdom, Kasper Hülsen.

Samme spor er de unge Venstre-folk inde på:

»Kampen mellem generationerne lever i bedste velgående og vil blusse op, når de ældres beskyttere får kørt skytset i stilling. Der bliver båret mere ved til generationsbålet, og de unge vil blive taberne,« siger formanden for Venstres Ungdom, Karsten Lauritzen.

»Ungdomsfjendsk«
Også de unge socialdemokrater mener, at velfærdsudspillet rammer skævt. Velfærdsreformen er »ungdomsfjendsk«, mener DSU'erne.

Jørgen Søndergaard, direktør for Socialforskningsinstituttet (SFI), mener, de unge har en pointe.

Han konstaterer, at ændringerne »af dagpenge og SU bæres af den unge generation, der også kommer til at bære højere pensions- og efterlønsalder«.

Rohde: Reformerne er ikke for sjov
Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, afviser blankt kritikken. Han siger, at de unge må tro, at Folketinget »laver reformer for sjov«.

»(Kritikken) er udtryk for, at man måske kigger for meget på egen situation. Man skal se tingene i et bredt perspektiv«, siger Rohde.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme