0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommunalt ansatte skal betale løn tilbage

Accenture udbetalte 44 millioner kroner for meget i løn til ansatte i Københavns Kommune. Kommunen vil opkræve hovedparten af beløbet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

2.500 nuværende og tidligere ansatte i Københavns Kommune kan vente en regning på over 5.000 kroner, fordi de fik udbetalt for meget i løn i de 16 måneder, hvor it-firmaet Accenture stod for kommunens lønadministration.

Fem ansatte risikerer at skulle betale over 200.000 kroner tilbage, skriver JP København.

Kræver tilbagebetaling
En foreløbig opgørelse fra Accenture, der stod for lønudbetalingerne til kommunens medarbejdere fra september 2003 til 10. november i år, viser, at der er udbetalt 44 millioner kroner for meget.

Hovedparten af beløbet vil kommunen kræve tilbagebetalt.

»Vores udgangspunkt er, at medarbejderne skylder kommunen de penge«, siger fuldmægtig Kasper Schmidt, Københavns Kommunes økonomiafdeling.

Foreløbigt skøn
Kasper Schmidt understreger dog, at Accentures opgørelse ikke er endelig, men et foreløbigt skøn. Om beløbene holder stik, vil formentlig vise sig, når årsregnskabet afsluttes endeligt i april 2006, vurderer han.

Heller ikke formanden for Københavns og Frederiksbergs Fællesrepræsentation, Jan Trojaborg, har tillid til Accentures tal.

»For nyligt påstod Accenture også, at de lavede nul fejl. Det var en lodret løgn. Derfor kan vi ikke bruge de tal til noget. Men jeg vil ikke afvise, at der er medarbejdere, som skylder Københavns Kommune penge, ligesom der er medarbejdere, som har penge til gode«, siger Jan Trojaborg.

Ikke mange penge
Hos Accenture siger kommunikationschef Claus Wilkki, at 44 millioner for meget udbetalte lønkroner ikke er mange penge i det samlede regnskab.

Accenture udbetalte i alt omkring 17 milliarder kroner i løn til kommunens ansatte i de 16 måneder, it-firmaet stod for opgaven.

/ritzau/

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Annonce