0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ministre uenige om skattefradrag til familier

Skatteministeren og forbrugerministeren er rygende uenige om, hvorvidt familier skal have et særligt skattefradrag, når de får gjort rengøring eller får et nyt badeværelse i hjemmet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Wilmann Thomas
Foto: Wilmann Thomas

Familie- og forbrugerminister Lars Barfods (K) forslag om et skattefradrag til familier falder ikke i god jord hos skatteminister Kristian Jensen (V). - Foto: Thomas Wilmann

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Skatteminister Kristian Jensen (V) afviser et forslag fra den konservative forbrugerminister Lars Barfoed (K) om at indføre et skattefradrag til familier, der får udført rengøring eller håndværksarbejde i hjemmet.

Det gavner børnefamilierne langt mere at sænke skatten på arbejde, mener skatteministeren.

»Skattelettelser på arbejdsindkomst er en langt bedre måde at opnå det mål, som Lars Barfoed og jeg er enige om, nemlig at hjælpe børnefamilierne, så de får mere tid til børnene og lettere ved for eksempel at bygge et nyt børneværelse«, siger skatteminister Kristian Jensen.

Livstilskommission skal hjælpe familier
Lars Barfoed nedsætter om et par uger en livsstilskommission, der skal kortlægge de danske børnefamiliers vilkår i spændet mellem arbejde og familie- og fritidsliv.

Han nævner i et interview i gratisavisen Urban et skattefradrag på rengøringshjælp og håndværksarbejde som en mulighed for at give børnefamilierne flere penge mellem hænderne, mere tid og samtidig få bekæmpet sort arbejde.

»Det er dyrt at have håndværkere i huset, og mange bruger selv tid på at gøre de ting, som andre er bedre til at gøre for dem. Et skattefradrag ville også have den positive bivirkning, at det ville betyde mindre sort arbejde«, siger Lars Barfoed til avisen.

Skatteminister afviser blankt
Men forslaget bliver mødt med en blank afvisning. Det er i flere omgange blevet undersøgt nøje, om et skattefradrag er et godt redskab til at bekæmpe sort arbejde, og konklusionen er, at det er en meget dyr løsning, påpeger skatteministeren.

»Man glemmer i debatten, at der er tusinder af danske familier, der får udført rengøring og håndværksarbejde på helt almindelige vilkår, hvor der bliver betalt moms og skat«, siger Kristian Jensen.

Skatten ned på arbejde
Ifølge skatteministeren vil det have langt større effekt blot at nedsætte skatten på arbejde. Det vil også være til gavn for børnefamilierne, understreger han.

Kristian Jensen henviser desuden til nogle allerede aftalte håndsrækninger til børnefamilierne: Prisen på børnepasning vil falde, mens børnefamilieydelsen vil stige fra 2008.

/ritzau/

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce