0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Færre syge af salmonella

Salmonellahandlingsplan virker. Til gengæld er antallet af campylobacterinfektioner steget igen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Stadig færre bliver syge af salmonella fra de danske fødevarer. Til gengæld bliver flere syge af campylobacterinfektioner, viser tal fra Dansk Zoonosecenter.

Antallet af salmonellainfektioner fra danske fødevarer er således næsten halveret fra 2003 til 2004. Faldet skyldes især færre salmonellatilfælde fra æg og menes at være et resultat af salmonellahandlingsplanen for den danske konsumægproduktion.

Fald i infektioner fra svinekød
Antallet af infektioner fra svinekød er også faldet i 2004 - efter en stigning i 2003 - mens antallet af tilfælde forårsaget af kylling og oksekød har ligget stabilt lavt gennem de sidste par år.

Forskerne mener, at danske fødevarer er årsag til omkring 19 procent af de registrerede salmonellainfektioner hos mennesker.

Antallet af campylobactertilfælde hos mennesker faldt i 2002 og 2003 med henholdsvis 5 og 15 procent, men steg igen i 2004 med 5 procent.

/ritzau/

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce