0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikerne glæder sig

Statsminister bekræfter, at der er valg 8. februar, og fra alle sider i folketingssalen glæder politikerne sig til at gå igang med valgkampen. Partierne har flere trumfkort i baghånden, og de første er allerede ved at blive spillet ud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Frandsen Finn
Foto: Frandsen Finn

Der er travlhed på Christiansborg efter at valget er blevet udskrevet. - Foto: Finn Frandsen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der lyder ingen sure meninger fra folketingspolitikerne over, at Anders Fogh Rasmussen (V) klokken 13 vil udskrive valg.

I en pressemeddelelse har statsministeren bekræftet, hvad alle vidste, nemlig at danskerne skal til stemmeurnerne den 8. februar.

Det er hensynet til kommunalreformen, der er statsminister Anders Fogh Rasmussens begrundelse for at udskrive folketingsvalg netop nu, oplyser beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen til Ritzau.

Socialdemokraternes formand Mogens Lykketoft er 'opmuntret', Pia Kjærsgaard kalder timingen 'fremragende' og for Marianne Jelved 'var der ingen vej tilbage'.

»Det er en lejlighed til at få trukket linjerne op og til at diskutere på lige fod med regeringen,« siger Mogens Lykketoft til Ritzau.

Venstre opprioriterer børnefamilierne
Og de respektive partier er godt forberedt på valget. Slogans og temaer til en tre uger lang valgkamp er klar, og de første trumfkort er allerede smidt på bordet.

TV2 erfarer, at Venstre som et af løfterne for en ny valgperiode vil hæve børnechecken for børn mellem 0 og 3 år og sænke prisen på daginstitutioner.

Klokken 14 vil Statsministeren præsentere hele Venstres valgprogram, og ifølge Rizaus oplysninger deriblandt fire-fem helt nye valgløfter.

Nye udspil fra oppositionen
Også de Radikale har også nye udspil klar. Ifølge partiets formand Marianne Jelved har man forberedt nogle endnu hemmeligholdte politiske budskaber til valgkampen.

Socialdemokraterne har allerede givet løfter om børnepasning, og præsenteret deres store plan 'Made in Denmark'.

Partiets politiske ordfører Frank Jensen siger, at fokus i valgkampen først og fremmest vil ligge på, hvordan der skabes flere arbejdspladser.

Herudover blæser Dansk Folkeparti på ny til kamp om indvandrerne, mens de Konservative vil forsøge at skærpe deres profil ved at tale om velfærdsreformer.

Politikere vil diskutere forskelligheder
Valgforsker ved Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen, tror også, at der vil komme mange nye temaer og budskaber på banen.

»Socialdemokraterne har jo lagt frem, hvad de går til valg på. Det er først og fremmest planen 'Made in Denmark', maksimalt 1000 kroner for børnepasning og forslag om skattelettelser. Regeringen vil formentlig præsentere noget mere, men vi ved, at den blandt andet går til valg på skattestop og udlændinge«, siger Jørgen Goul Andersen til Ritzau.

Han forudsiger, at valgkampen vil blive præget af, at regeringen på den ene side har forsøgt at mindske indtrykket af forskelle mellem regeringen og oppositionen, når det kommer til velfærdsområdet.

Mens Socialdemokraterne på den anden side har forsøgt at mindske indtrykket af forskellene mellem de to fløje, når det kommer til skat og udlændingepolitikken.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.