0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fem nye navne føjet til listen over savnede danskere

62 danskere savnes efter flodbølgen i Asien. Listen over savnede fjernes nu fra nettet, da politiet har været i kontakt med alle de pårørende. Samtidig vurderer politiet, at de savnede er omkomne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AP
Foto: AP

De fleste danskere er savnet i Thailand, hvor de var på ferie. Området Khao Lak, hvor dette billede stammer fra, er blandt de hårdest ramte. - Foto: AP

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Antallet af savnede danskere stiger med yderligere fem navne. Dermed er der nu 62 savnede danskere - mod 57 i går.

Antallet af omkomne danskere er fortsat officielt syv. Men politiet vurderer, at også de savnede er omkommet.

»Der er stor sandsynlighed for, at de 62 må være omkomne. Vurderingen er så sikker, at vi skaffer blandt andet dna og tandkort på dem. Vores formodning er, at vi skal identificere dem blandt de døde i Thailand«, siger chefkriminalinspektør Frank Jensen fra Rigspolitiets kriminaltekniske afdeling til Ritzau.

Listen fjernes
Rigspolitiet har samtidig besluttet at fjerne listen med navne på savnede danskere efter flodbølgekatastrofen fra internettet.

»Det skyldes, at listen ikke længere tjener noget efterforskningsmæssigt formål,« forklarer kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet, Niels-Otto Fisker.

Offentliggørelsen af listen med de danske savnede fra flodbølgekatastrofen i Sydøstasien har givet så mange oplysninger, at politiet nu har et næsten fuldstændigt billede over antallet af savnede danskere.

Alle pårørende kontaktet
Rigspolitiet har været i kontakt med pårørende til alle på den offentliggjorte liste, og de pårørendes oplysninger er blevet lagt i politiets database med informationer til identificeringsarbejdet i katastrofeområdet.

Samtidig har rejseholdet efterforsket den liste af delvist identificerede personer, som ikke blev offentliggjort - den såkaldte mørkeliste.

Erforskningen af denne liste er også afsluttet, og det er herfra at de nye navne på savnede stammer.

Kun én liste
Derfor findes der nu kun én liste med de 62 savnede - den liste, som politiet nu har fjernet fra internettet.

Politiet vil fremover offentliggøre et samlet antal savnede - og et samlet antal omkomne. Det vil ske på www.asien.politi.dk hverdage klokken 18.00.

Politiet forventer, at der stadig kan forekomme variationer i det samlede antal af savnede. Blandt andet fordi der på de norske og svenske lister over savnede kan forekomme danske statsborgere.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce