0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kartoffelavlere jubler over ringe sommervejr

Kartoffelavler glæder sig over vejret. Kølige nætter holder skimmelsvampel nede. Vækstbetingelserne er optimale for råvaren til chips, fritter og kartoffelsalat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Agersten Kim
Foto: Agersten Kim

Det kolde sommervejr holder de danske kartofler fri for skimmelsvamp. - Foto: Kim Agersten

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Heldet følger kartoflerne. Råvaren til chips og til frikadellens kartoffelsalat nyder den beherskede sommervarme.

Det har budt skimmelsvampen trods, og vejret har i det hele taget været lige tilpas med temperatur og vand, fortæller en begejstret kartoffelavler Kristian Kristensen, direkte fra sin selvkørende kartoffeloptager i Skovlund mellem Varde og Grindsted.

»Det er et utrolig godt kartoffelvejr«, siger Kristiansen, som også er formand for Dansk Kartoffelproducentforening.

Han kalder det optimale vækstbetingelser.

Hver dansker spiser i snit 150 gram kartoffel hver dag. For 40 år siden var det dobbelt så meget, men pasta, ris og brød har skubbet kartoflen ud af tallerkenen.

/ritzau/

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce