0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flere kristne skoler bruger omstridt materiale

Tre danske friskoler underviser eleverne ud fra stærkt bibeltro materiale, som i sidste uge dannede grundlag for, at Samuelskolen i Rødovre fik frataget sit statstilskud på to millioner kroner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I fredags fik Samuelskolen i Rødovre fritaget sit årlige statstilskud på to millioner kroner, fordi undervisningen ikke levede op til folkeskolens krav. Nu viser det sig, at tre andre danske friskoler underviser eleverne efter det samme system, som Samuelskolen, fortæller Radioavisen.

Tre friskoler i henholdsvis Vallensbæk, Thy og Nørresundby bruger det såkaldte ACE-system i deres undervisning. ACE-systemet integrerer Bibelens ord i alle fag og lærebøger og lader 'De Ti Bud gælde i deres absoluthed'.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs lagde vægt på, at Samuelskolen i for høj grad underviser ud fra det amerikanske ACE-system, da hun fratog skolen statsstøtten.

Materiale kan ikke danne basis alene
I Foreningen af Kristne Friskoler mener man heller ikke, at ACE-materialet alene kan danne basis for en ordentlig undervisning på niveau med folkeskolen.

Men ifølge foreningen bruger skolerne også andre materialer, og de mener ikke, der er brug for yderligere tilsyn med de tre ACE-skoler i Vallensbæk, Thy og Nørresundby.

Krav om skærpet tilsyn
Raioavisen og P3 Nyheder har fået udleveret undervisningsmaterialet fra Samuelskolen, og formanden for biologilærernes faglige forening, Anders Thomsen, vurderer, at materialet overhovedet ikke lever op til, hvad der kræves i loven.

Anders Thomsen slår ned på, at evolutionsteorien slet ikke omtales, og at lærebøgerne giver eleverne forkerte oplysninger på flere punkter.

Både Socialdemokraternes Thomas Adelskov og Kristendemokraternes ´Bodil Kornbek kræver skærpet tilsyn med de bibeltro skoler.

»Det er skræmmende læsning, som overhovedet ikke svarer til, hvad der kræves i et moderne samfund. Hvis det her bruges på danske skoler, så er der noget galt med tilsynet med skolerne«, siger Thomas Adelskov ifølge Radioavisen.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

  • Mest læste