0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danskerne vender rugbrødet ryggen

Pita, ciabatta og bagels fortrænger rugbrødets plads i danskernes indkøbskurve. Vores forbrug af rugbrød er næsten halveret i de seneste 20 år.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dresling Jens
Foto: Dresling Jens

Foto: Jens Dresling

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En af de danske nationalspiser, rugbrødet, står med skorpen mod muren. Vores forbrug af rugbrød er næsten halveret i de seneste 20 år.

Samtidig er forbruget af lyst brød - herunder de nye, udenlandsk inspirerede brødtyper som mellemøstlige pita, italienske ciabatta, indiske nan og amerikanske bagels - stigende.

Det viser den nyeste undersøgelse af danskernes kost, 'Udviklingen i danskernes kost 1985-2001' fra Danmarks Fødevare- og Veterinærforskning, skriver Berlingske Tidende.

Voksne mænd svigter rugbrødet mest
Det er især de voksne mænd, der svigter rugbrødet, mens faldet er lidt mindre hos kvinder og børn.

Det faldende rugbrødssalg er ikke kun en torn i øjet på brødproducenterne. Det er også i direkte modstrid med de officielle kostråd om at spise mere groft brød.

Rugbrød har nemlig gennem generationer været danskernes væsentligste kilde til sunde kostfibre og fuldkorn.

Fuldkorn nedsætter risikoen for at udvikle hjertesygdomme, og fibrene menes at nedsætte risikoen for tarmkræft, fedme og diabetes.

/ritzau/

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce