0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opposition spiller ud om vandmiljøet

Regeringens udspil til Vandmiljøplan III er alt for uambitiøst, mener oppositionen. Den har derfor lavet sit eget udspil. Danmarks Naturfredningsforening er begejstret for udspillet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Skaaning Lars
Foto: Skaaning Lars

Oppositionen har lavet sit eget udspil til en vandmiljøplan, der blandt andet indeholder et midlertidigt stop for udvidelse af svineproduktion. - Arkivfoto: Lars Skaaning

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ambitiøse mål for, hvor meget udledningen af kvælstof og fosfor til vandmiljøet skal skæres ned i de kommende år. Omlægning af en stor del af Danmarks landbrugsareal til naturområder. Og et midlertidigt stop for udvidelser af svineproduktionen.

Det er nogle af de vigtigste ingredienser i et fælles udspil til forhandlingerne om Vandmiljøplan III fra Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Kristendemokraterne, SF og Enhedslisten.

Partier under tidspres
Forhandlingerne om vandmiljøet, der fortsætter onsdag aften, er på vej ind i en afgørende fase. Folketingets partier er under tidspres, fordi de lovforslag, der skal gennemføre vandmiljøplanen, skal behandles inden sommerferien.

'Det grønne mindretal' er enige om, at regeringens udspil til Vandmiljøplan III er for uambitiøst til at løse problemerne for de danske vandområder.

Danmarks Naturfredningsforening begejstret
I Danmarks Naturfredningsforening modtager man oppositionens forslag med begejstring:

»Det er den vej, vi skal. Hvis partierne får magt, som de har agt, vil vi have taget et kæmpeskridt i den rigtige retning. Danmark er jo forpligtet til at sikre et rent vandmiljø i 2015 efter EU's vandrammedirektiv«, skriver Poul Henrik Harritz, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelse.

»Vi havde gerne set en endnu større reduktion på kvælstof, men vi må omvendt sige, at en generel sænkning på 20 procent nu suppleret med etablering af våde enge efter 2009 kan vise sig at være det, der skal til«.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce