0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Én dræbt under heftig storm i nat

En person er blevet dræbt, da et vindstød i morges slyngede hans varebil i luften nær Svendborg. Mange andre steder i især det sydlige Jylland har nattens storm givet problemer. Mange træer er væltet, og forhøjet vandstand ved Ribe Kammersluse, i Varde Å og Vadehavet har givet mindre oversvømmelser.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Skaaning Lars
Foto: Skaaning Lars

Den kraftige blæst har nærmest tømt bugten ved Dyreborg nær Fåborg på Fyn for vand. - Foto: Lars Skaaning

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Stormen, som natten til i dag blæste ind over den sydlige del af Danmark, har givet problemer mange steder.

Og tidligt i morges kostede den kraftige blæst ifølge DR Online kostet en cirka 40-årig mand livet.

Dræbt på stedet
Mandens varebil blev ramt af et kraftigt vindstød på hovedvej A 9 nord for Svendborg. Et øjenvidne så den høje, tomme kassevogn nærmest lette fra vejen og blive slynget en gang rundt, før den atter landede på hjulene i vejens modsatte side.

Varebilens chauffør var dræbt på stedet, oplyser Svendborg Politi.

Væltede træer
Den kraftige blæst aftager noget i løbet af dagen, som dog vil byde på stormende kuling fra sydvest og vest med vindstød af stormstyrke. Til formiddag blæser det kraftigt på det sydlige Sjælland og endnu mere på Bornholm.

Falck melder om en del træer, der er væltet ud over vejene i løbet af natten.

Mindre oversvømmelser
I Broager ved Sønderborg har præsten måttet aflyse gudstjenesten på grund af risiko for, at et stillads omkring kirken vil styrte sammen. Kirken er ved at blive repareret, og derfor er der stillet stillads op.

På Tarphagevejen, der fører til Billum, Oksbøl og ferieområderne ved Blåvand, er dækket af vand fra Varde å. Politiet har valgt at afspærre vejen med bomme.

Blæsten nåede stormstyrke flere steder i det sydlige Danmark, og i Vadehavet har det for anden nat i træk indebæret forhøjet vandstand.

Vinden aftager i løbet af dagen
Højeste vandstand blev målt til 3,24 meter over normalen ved Ribe Kammersluse. Det har ikke givet problemer for digerne, men har betydet lette oversvømmelser på de laveste havneområder i Vadehavsområdet.

Til formiddag er den kraftige blæst og vandstanden i det sydlige Jylland igen for nedadgående, oplyser meteorologerne.