0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF: Linjen i fængslerne er for blødsøden

Personalet er alt for blødsødent over for de indsatte, mener Dansk Folkepartis Peter Skaarup. Han kræver et totalt forbud mod håndvægte og mobiltelefoner i fængslerne. SF mener derimod, at det er flere midler og flere pladser i Kriminalforsorgen, der er behov for.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Carlsen Jakob
Foto: Carlsen Jakob

DF's Peter Skaarup er rystet over, at fangerne i Nyborg må tale i mobiltelefon. - Foto: Jakob Carlsen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dansk Folkepartis Peter Skaarup mener, at nul-tolerance-politikken over for de indsatte bør skærpes.

»De indsatte skal vide, at det er fængselspersonalet og ikke de indsatte, der bestemmer. Den hidtidige linje har været alt for blødsøden«, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Forbud mod håndvægte
Peter Skaarup mener, at det helt bør forbydes at bruge håndvægte i fængslerne, og at forbudet mod brug af mobiltelefoner bør håndhæves strengere.

»Det er jo rystende at se og høre i morgen-tv, at en journalist kan interviewe en indsat via dennes mobiltelefon om det aktuelle fangeoprør«, siger Peter Skaarup, der vil bede ministeren skærpe linjen over for de indsatte.

Uroen har længe ulmet i og omkring Nyborg Statsfængsel. Både en nu forhenværende fængselsinspektør og en overvagtmester er blevet slået ned nær deres boliger, og så sent som torsdag aften måtte en fængselsfunktionær springe for livet, da en bil forsøgte at påkøre ham.

SF kræver flere fængselspladser
SF's retsordfører, Anne Baastrup, har en anden løsningsmodel end Dansk Folkeparti.

Hun mener, at uro i fængslerne som i Nyborg kan undgås, hvis Kriminalforsorgen får flere midler og flere pladser i fængslerne.

»Der skal flere ressourcer til Kriminalforsorgen. Merbelastningen af de ansatte gør, at de indsatte føler sig mere trykkede,« siger Anne Baastrup til Ritzau.

Heftigt overbelagt
5.500 personer venter på afsoning, men Kriminalforsorgen har, ifølge Anne Baastrup, kun fået 85 nye pladser til foråret. Dette gør, at nogle afdelinger i landets fængsler er overbelagt med over 100 procent.

»Tryk avler modtryk, og istedet for at lave kriminalitetsfri folk, så laver regeringen dette monster. Jeg frygter flere tilsvarende fangeoprør, medmindre Justitsministeren ser på Kriminalforsorgens problemer,« siger hun.

Anne Baastrup har som formand for Folketingets retsudvalg kaldt justitsministeren i samråd om sagen.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce