Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Poulsen Lars
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stig Tøfting kædes sammen med stjålet kulturskat

Ifølge Århus Stiftstidende var Stig Tøfting involveret i tilbagelevereingen af Tissø-ringen, der blev stjålet fra Moesgård Museum ved Århus for snart ti år siden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I følge Århus Stiftstidende spillede fodboldspilleren Stig Tøfting en central rolle, da den uvurderlige kulturskat Tissø-ringen af 1,8 kilo guld for snart 10 år siden blev reddet fra omsmeltning.

Tøfting afviser selv ethvert kendskab til sagen, men flere anonyme kilder har overfor Stiftstidende uafhængigt af hinanden bekræftet, at fodboldspilleren var med til at redde den værdifulde ring og dermed hjalp både Århus Politi og Moesgård Museum.

Største kup siden Guldhornene
Tyveriet af Tissø-ringen fra Moesgård Museum den 21. juni 1994 var det største guldkup i Danmark, siden Guldhornene blev stjålet i 1802.

Ifølge Århus Stiftstidende var Stig Tøfting den ene af de to mænd, som otte dage senere afleverede den stjålne Tissø-ring og andre værdifulde tyvekoster tilbage til Århus Politi og Moesgård Museum.

Beslutningen om dusøren var kontroversiel. Den var først fastsat til 125.000, men tyvene krævede 175.000 kroner for at levere Tissø-ringen tilbage, og det accepterede museet.

Århus Politi understregede, at sagen ikke måtte danne præcedens for, at politiet i fremtiden ville købe tyvekoster tilbage og undlade at pågribe en mellemmand.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden