Foto: Thomas Borberg

Foto: Thomas Borberg

Danmark

Færøsk valgslogan: »Jeg vil gøre ingenting«

Færøerne har fået sit eget svar på Jacob Haugaard. Johan Dalsgaard har stiftet Hin Stuttligi Flokkurin, som frit oversat betyder 'Endnu et morsomt parti'.

Danmark

En sjov mand med en fortid som alkoholiker. En mand, der i fuld alvor lover, at alt bliver bedre, hvis han bliver valgt. Fordi han ikke vil gøre noget som helst. Lyder det bekendt? Ja, Færøerne har fået deres egen Jacob Haugaard.

Johan Dalsgaard har stiftet Hin Stuttligi Flokkurin, som frit oversat betyder 'Endnu et morsomt parti', der på bare en uge samlede 2.000 underskrifter og står på stemmesedlerne, når færingerne tirsdag vælger nyt Lagting.

Vil ikke sammenlignes med Haugaard
Men Johan fra Kollafjord, som han kaldes, køber ikke helt sammenligningen med Haugaard.

»Jacob Haugaard sagde på sin første dag i Folketinget, at han ikke ville noget. Jeg vil noget«, siger han.

Hvad er det så, han vil?

»Jeg vil gøre ingenting!«.

Johan Dalsgaards projekt går ud på at udstille det hykleri, han mener gennemsyrer færøsk politik.

»Mit koncept, som ingen af de andre politikere forstår, er, at jeg hele tiden er fuldstændig uenig med dem alle sammen. På den måde rejser jeg tvivl om deres motiver for at sige det, de siger«, forklarer han.

Kallsberg har selv banet vejen
Lagmand Anfinn Kallsberg fra Folkeflokken erkender, at hans egen regering selv har banet vejen for Johan fra Kollafjord.

»Hans opstilling er nok udtryk for, at der har været så megen ballade i vores koalition, at der er opstået en protest. Vores slagsmål har ikke været til gavn for det politiske system. Nu må vi rense luften«, siger han.

Meningsmålingerne spår dødt løb ved valget med en lille favoritrolle til det liberale og dansksindede Sambandsparti. Johan Dalsgaard spås ikke en plads i Lagtinget.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce