0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bonusordninger til statslige chefer skal offentliggøres

Folketinget vil ændre loven, så borgerne kan se, hvad de offentlige ansatte chefers bonusordninger dækker over. Indtil videre er det en hemmelighed, hvad bonusordninger på op til 140.000 kroner udbetales for.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lunde Claus
Foto: Lunde Claus

Justitsminister Lene Espersen siger, at sagen vil blive taget op i Offentlighedskommissionen. - Foto: Claus Lunde

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Statsligt ansatte chefer har siden 1995 haft mulighed at få en årlig bonusordning. I 2000 gav det statens chefer op til 140.000 kroner over grundlønnen på 825.000, men det er en hemmelighed, hvad bonussen udbetales for.

Derfor vil Folketinget nu ændre loven, så offentligheden kan få indblik i, hvad chefernes lønningerne udbetales for. Lønninger som finansieres af borgerne over skatten. Det skriver Jyllands-Posten.

Offentligheden skal have besked
Justitsminister Lene Espersen siger, at sagen vil blive taget op i Offentlighedskommissionen, men retpolitisk ordfører fra SF, Anne Baastrup, kræver en redegørelse her og nu.

Samtidig er retsordførerne fra de politiske partier enige om, at kontrakterne skal frem i lyset.

»Min personlige og principielle holdning er, at hvis man er på resultatlønskontrakt og er offenligt ansat, så må det være rimeligt, at offentligheden kan se, hvad man bliver belønnet for at udføre«, siger Helge Adam Møller, der er retspolitisk ordfører for de konservative til Jyllands-Posten.

Kontrakt er en privat sag
Bonusordningerne, eller resultatlønskontrakterne, indeholder en række opstillede mål for, hvad chefen skal nå i løbet af året. Opfyldes alle målene i kontrakten udbetales den fulde bonus.

Indtil videre har det været umuligt at få at vide, hvad det er for nogle mål, de forskellige chefer skal nå. Personalestyrelsen, der er statens centrale arbejdsgiver, og hovedparten af de 60 statslige direktører har afvist at lægge deres kontrakter åbent frem, selv om Jyllands-Posten har krævet aktindsigt. Begrundelsen er, at kontrakterne er en privat sag mellem arbejdsgiver og -tager.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce