0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Snestormen udeblev - risiko for isglatte veje

Den annoncerede snestorm nåede ikke længere end til medierne. Kun Jylland har fået en tyndt dække sne. Men der er risiko for sneglatte veje, advarer Vejdirektoratet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rasmus Baaner
Foto: Rasmus Baaner

Det ventede snefald blev langt fra så voldsomt, som meteorologerne havde spået. - Foto: Rasmus Baaner

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det ventede snefald blev langt fra så voldsomt, som meteorologerne havde spået, men mandag morgen rådede Vejdirektoratet alligevel bilisterne til at køre forsigtigt.

»Her i morgentimerne er der risiko for sne- og isglatte veje. Der er selvfølgelig blevet saltet, men det er vigtigt, at man kører i god tid og forsigtigt, for der er stadig glatte veje rundt omkring«, siger vagtchef i Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, Torben Holm Hansen.

Han opfordrer bilisterne til at være varsomme på vejene resten af dagen.

»Temperaturmæssigt bliver vi nede omkring frostgraderne, og så længe det også blæser, har vi en kraftig afkøling. Vi skal derfor noget op ad dagen, før det vil bedres generelt set«, siger Torben Holm Hansen.

Falck: 40 glatføreudheld
Kun Nordjyllands, Ringkjøbing, Viborg og Århus Amter var mandag morgen dækket af et tyndt lag sne, og på trods af de frostglatte veje så morgentrafikken ud til at forløbe fint, oplyser Ulf Førsteliin, pressemedarbejder i Falck.

»Folk kører efter forholdene. Men det er også lynende glat, så det er bare med at køre forsigtigt«, siger han.

Falck har registreret godt 40 glatføreuheld og 15-20 storm- og vandskader i forbindelse med snefaldet og den hårde blæst i Nord- og Østjylland.

»Desuden har vi været ude for at trække fire sneplove fri, som var kørt fast i snedriverne, og der var et enkelt færdselsuheld med personskade i Skanderborg søndag aften. Men ellers har det været forholdsvist fredeligt, lyder meldingen fra Falck.

Storebæltsbroen lukket for lette køretøjer
Storebæltsbroen var mandag morgen fortsat lukket for høje, lette køretøjer på grund af kraftig blæst. Hastighedsbegrænsningen for den øvrige trafik var 50 kilometer i timen. Broen forventes genåbnet kl. 12.00.