Foto: Wilmann Thomas
Danmark

Ulla Dahlerup stiller op for DF

Ulla Dahlerup stiller op til EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Samfundsdebattøren, journalisten, rødstrømpen og forfatteren Ulla Dahlerup har været medlem af partiet siden februar.

Danmark

Den markante samfundsdebattør Ulla Dahlerup opstiller for Dansk Folkeparti til EU-Parlamentet. Med de to spidskandidater Ulla Dahlerup og gengangeren Mogens Camre håber partiet at sikre sig to pladser i EU-Parlamentet.

Ud over sit forfatterskab og journalistiske virke er Ulla Dahlerup kendt for sin markante rolle i rødstrømpebevægelsen, som medstifter af foreningen Landbrugets Græsrødder, der var kritisk over for EF's landbrugsreformer, og siden som en ivrig deltager i udlændingedebatten og modstander af EU.

Er medlem af partiet
I februar i år blev Ulla Dahlerup medlem af Dansk Folkeparti, som hun tidligere har arbejdet sammen med om at skrive bogen "Danmarks fremtid. Dit land - dit valg".

Mogens Camre blev som partiets spidskandidat valgt til parlamentet ved valget i 1999, efter at han var hoppet fra Socialdemokratiet.

Med duoen håber Dansk Folkeparti at opnå så stor en gennemslagskraft og folkelig opbakning, at det kan blive repræsenteret af mindst to politikere i EU-Parlamentet efter valget den 13. juni næste år.

Ud over de to spidskandidater opstiller Dansk Folkeparti yderligere maksimalt 10 kandidater. De bliver udvalgt til listen ved et tillidsmandsmøde i januar.

/ritzau/

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce