0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Avisledere giver udspil det glatte lag

Udspillet til finansloven 2004 får - med forskellige begrundelser - smæk af avislederne. Jyllands-Posten mener, at udspillet er blottet for 'borgerlige vitaminer'. Information skriver, at det afslører Foghs ord om værdikamp som 'tom snak', mens Ekstra Bladet mener, at regeringen end ikke forsøger at få knækket den stigende ledighedskurve.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dalsgaard Miriam,,,Politiken
Foto: Dalsgaard Miriam,,,Politiken

Finansministerens udspil får de borgerlige kernevælgere til at føle sig 'hjemløse', mener Jyllands-Posten. - Foto: Miriam Dalsgaard

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Spørgsmålet er, om de borgerlige kernevælgere vil være vrede eller skuffede over regeringens udspil til finansloven 2004, mener man i lederen på Jyllands-Posten efter finansministerens fremrykkede præsentation af udspillet.

'Forsigtigt og forudsigeligt'
Avisen mener, at udspillet er blottet for 'borgerlige, ideologiske vitaminer', og avisen stiller spørgsmålet om, hvornår den borgerlige regering tænkt sig at føre borgerlig politik?

»Det er beklageligt, at det store regeringsparti (Venstre, red.) fortsat med sine forsigtige og forudsigelige udspil sætter hensynet til de troløse vælgere på midten af dansk politik højere end hensynet til de borgerlige kernevælgere«, skriver Jyllands-Posten, som kalder finansloven 'en ideologisk svag finanslov'.

Information: Tom snak
I den anden ende af det ideologiske spektrum mener Informations leder, at forslaget afslører, at 'al snak om værdikamp, som Fogh somme tider lirer af, er tomme ord'.

»De, der havde troet på, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) mente det, da han i sin nytårstale lovede at ville arbejde for at bryde den sociale arv og gøre bistandsklienten til bankdirektør, bliver skuffede. Der er ikke sat en krone til side til at arbejde for den sag«, skriver Information.

Ekstra Bladet: Regeringen sparker til sine egne
Ekstra Bladet skriver, at VK s tredje finanslovforslag beviser, at regeringen end ikke prøver at få styr på den stigende arbejdsløshed.

»Tværtimod skæres der ned på en række poster, som sikrer job i den private sektor. Frontalangrebet på hjemmeserviceordningen er en ren tilståelsessag. Ordningen har skabt adskillige tusinde arbejdspladser hos små selvstændige... Det er regeringens egne kernevælgere, der får et spark«, skriver Ekstra Bladet.

Politiken: Letsindig omgang med ledigheden
Læs også POLITIKENS leder, der mener, at VK-regeringen 'gambler med ledigheden'.

Lederen slår fast, at regeringen Fogh 'i skræmmende grad er uinteresseret i, hvordan Danmark skaber fremtidens job'.

Lederne i B.T. og Berlingske Tidende handler lørdag ikke om finansloven.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement