Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Schweiz vil undersøge dansk skibsulykke

Schweiziske myndigheder vil undersøge, om schweizisk selskab bar skylden for eksplosionsulykken på den danske coaster "Thor Emilie" for over tre år siden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Schweiziske myndigheder er gået ind i efterforskningen af den tre et halvt år gamle ulykke på den danske coaster "Thor Emilie" i middelhavet, hvor seks søfolk mistede livet.

De schweiziske myndigheder har ifølge Ritzaus Bureau bedt Svendborg Politi om det danske politis materiale i sagen og skal blandt andet undersøge, om det i virkeligheden var det schweiziske selskab Glencore, der var skyld i ulykken, ved at undlade at fortælle den danske kaptajn om, at han sejlede med det højeksplosive zink skimming i stedet for ufarlig zink malm.

Blæste bunden ud
Zink skimmings kan eksplodere, når det bliver vådt og undersøgelser har vist, at en gnist havde antændt de brintdampe, som blev udviklet i lastrummet. Eksplosionen blæste skibets bund ud, og skibet gik ned på under et minut.

Rederiet T&C A/S i Svendborg er blevet tiltalt for at have overtrådt lov om sikkerhed til søs, idet dokumenterne om lasten ikke blev kontrolleret tilstrækkeligt grundigt. Men rederiet føler sig snydt af Glencore og bakkes op af både Dansk Navigatørforening og Søfartsstyrelsen i Danmark.

Ikke nok at dømme lillebror
Vicepolitimestere Klaus Holten Kristensen fra Svendborg Politi glæder sig over den drejning, sagen har taget.

»Det ville være utilfredsstillende, hvis der kun blev ført sag mod populært sagt lillebror i komplottet«, siger Klaus Holten Kristensen til Ritzaus Bureau.

Politiken.dk

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden