0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fængselsstraf i gruppevoldtægtssag

Mandag aften faldt der dom i gruppevoldtægtssagen fra Frederiksberg. Alle fem anklagede mænd fik to års ubetinget fængsel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning


To års ubetinget fængsel til alle fem anklagede mænd.
Mandag aften omstødte Østre Landsret dermed byrettens frifindelse af de fem unge mænd, der stod anklaget for at have gruppevoldtaget en 25-årig kvinde ved en julefrokost på Nørrebro tilbage i 2001.

Landsdommer A.F. Wehners stemme forkyndte den hårde dom ud i en helt stille retssal - kun afbrudt af den stille, men intense hulken fra den yngste af de anklagede, en 21årig mand. De andre anklagede stod som forstenede og kiggede tomt ud i luften.

Bag dommen stod et enigt dommerkollegie på seks dommere, og de fem mænd blev dømt til at betale en bod på 50.000 til den unge kvinde.

Troværdig og overbevisende
Der blev ved domsafsigelsen lagt vægt på, at den unge kvinde i sit vidneudsagn havde virket troværdig og overbevisende, på trods af at der havde været mindre forskelle i hendes forskellige forklaringer.

Det blev også lagt vægt på de seks rifter, der var fundet på kvindens underliv. Mærker som en læge fra Rigshospitalets Center For Voldtægtsofre i sidste uge forklarede til retten, at hun ellers kun havde set på voldtægtsofre.

Yderligere understregede retten, at grovheden i den begåede voldtægt, og at den havde fundet sted i en øde baggård, var en skærpende omstændighed for strafudmålingen.

Forsvarer rystet
Efter dommen var en af de dømte mænds forsvarer, Casper Diemer Andreasen, rystet over dommen.

»Jeg er dybt chokeret. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at man kunne tilsidesætte 17-18 enslydende udsagn, givet af de andre julefrokostdeltagere.
Man har også fuldstændig tilsidesat pigens veninder, der
under vidneansvar har fortalt en helt anden historie, der er i direkte modstrid med dommem«, sagde den beskikkede
forsvarer umiddelbart efter dommens afsigelse

Inviteret ind til julefrokost
Den kvindelige studerende blev for for halvandet år siden inviteret ind til en julefrokost, hvorefter hun havde samleje eller anden kønslig omgang med en række mænd.

Ialt 11 mænd har været anholdt i sagen, men tiltalen omfattede kun de fem.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce